Prima pagină » National » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman. O baracă din curtea unității a luat foc

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman. O baracă din curtea unității a luat foc

07 apr. 2022, 08:45,
BZI.ro, în National

În această dimineață, 7 aprilie 2022, în jurul orei 06.00, a izbucnit un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman. Flăcările s-au manifestat într-un container din curtea unității medicale din județul Neamț.

Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, pompierii au fost anunțați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui incendiu la o baracă amplasată în curtea instituției medicale.

Un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman. Pompierii s-au deplasat la fața locului

După ce pompierii au fost sesizați cu privire la faptul că la Spitalul de Psihiatrie din Roman a izbucnit un nou incendiu. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei barăci cu structură metalică și panouri de tip sandwich, fără posibilitatea propagării la alte clădiri.

Important de precizat este că acel container aparține unei firme ce execută lucrări de construcții la spital.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Singurele pagube materiale au fost un birou, un sistem PC, o imprimantă și mai multe documente.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, susțin pompierii.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

O secție din cadrul Spitalului Municipal Roman a luat foc la începutul anului

Reamintim faptul că la începutul anului 2022, la Spitalul Municipal Roman s-a înregistrat un incendiu la Secţia de Psihiatrie. O ghenă în care se aflau materiale textile a luat foc după ce o ţigară a fost aruncată.

Până la sosirea forţelor de intervenţie, au reuşit să se autoevacueze o parte din pacienţi. Întreg personalul şi restul pacienţilor au reuşit să iasă din clădire după ce pompierii au ajuns în curtea unităţii medicale. Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost duși la Centrul de Primiri Urgențe Roman de către ambulanțele SMURD după ce au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

„Incendiul a generat o cantitate foarte mare de fum care a condus la inundarea cu fum a etajului unu, fiind necesară evacuarea pacienţilor. Secţia avea autorizaţie de securitate la incendiu iar instalaţia de semnalizare a incendiilor a fost declanşată automat, iar personalul a fost alertat. Personalul a evacuat 7 pacienţi până la sosirea pompierilor Detaşamentului Roman şi a utilizat stingătoarele. Pompierii au evacuat alţi 7 pacienţi. În total, un medic, un infirmier şi 2 pacienţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o uşoară intoxicaţie cu fum”, a declarat inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Mihai Ciprian Mitrea.

Vă aducem aminte că cel mai puternic incendiu s-a înregistrat în dată de 14 noiembrie 2020 la Spitalul din Piatra Neamţ, unde mai mult de 10 persoane au decedat.

„Este o seară tristă pentru județul Neamț. A fost un incendiu la etajul 2 într-unul dintre saloanele ATI la Spital Piatra Neamț. Este activat planul roșu. Urmează să transferăm pacienții care au supraviețuit cel mai probabil către Iași. Mai multe ambulanțe au plecat spre spitalul Piatra Neamț și vrem să transferăm pacienții. Un doctor care a încercat să salveze pacienții au suferit arsuri”, transmitea directorul spitalului la acel moment.

Astăzi dimineață s-a produs un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Roman care din fericire nu s-a soldat cu victime omenești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *