Prima pagină » Actualitate » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei autospeciale de pompieri au greșit adresa

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei autospeciale de pompieri au greșit adresa

09 mart. 2021, 10:35,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Noi detalii în cazul incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Mai mulţi pompierii care au fost mobilizați pentru incendiul au greșit adresa.

Tulumbasii care au fost sesizaţi să se deplaseze într-o misiune de stingere a incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au greșit adresa și au mers un alt spital, anume la cel de Pediatrie. Aşadar, la unitatea spitalicească unde izbucnise incendiul au fost trimise două subunități de intervenție, dar la fața locului a ajuns doar una.

Trei autospeciale de pompieri s-au deplasat la adresa greşită

Trei autospeciale au greșit adresa și au ajuns la Spitalul de Pediatrie, aflat în aceeași zonă. Detaliile au fost furnizate de un cetățean care este domiciliat în zonă și care menţionează faptul că echipele de intervenție au stat circa 5-7 minute în curtea Spitalului de Pediatrie.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a confirmat informațiile, dar a precizat faptul că pompierilor li s-ar fi transmis să meargă la parc, fără a se menționa care unitatea medicală, iar aceștia au crezut că este vorba de Spitalul de Pediatrie.

Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale

Reamintim faptul că luni seara, 8 martie 2021, a izbucnit un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au suferit răni şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al unităţii spitaliceşti. Au suferit fracturi la membrele inferioare în urma căzăturii.

De asemena, zeci de persoane au fost evacuate în siguranţă din clădire. La faţa locului au fost trimise două subunităţi de intervenţie de la Detaşamentului 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru pentru stingerea incendiilor cu apa şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare grea şi o ambulantă de tip B.

41 pacienţi şi cinci cadre medicale au reuşit să se autoevacueze, însă un pacient a fost evacuat de forţele de intervenţie. Din fericire, incendiul care a izbucnit într-o rezervă şi s-a întins la alte două încăperi a fost lichidat după 20 de minute şi pacienţii sunt în stare bună.

„Incendiul a fost lichidat. 18 persoane s-au autoevacuat, iar una a fost evacuată de către salvatorii ajunși la fața locului. Sunt și trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam. Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și pardoselei din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen”, a precizat acesta, într-o intervenție la Digi24.

Cauza incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Edilul oraşului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a precizat că vor fi efectuate o serie de investigaţii după izbucnirea incendiului de la Spitalului de Psihiatrie. Primarul precizează faptul că în unitatea medicală s-au efectuat recent lucrări de reabilitare.

Focul a fost provocat de o pacientă care a dat foc unei saltele. Olguta Vasilescu doreşte să se afle cum a ajuns o brichetă în posesia pacientului şi de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internaţi.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă că să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`