Prima pagină » Actualitate » Incendiu la Penitenciarul Oradea. Un deţinut a murit după ce a dat foc unor saltele
Incendiu la Penitenciarul Oradea. Un deţinut a murit după ce a dat foc unor saltele

Incendiu la Penitenciarul Oradea. Un deţinut a murit după ce a dat foc unor saltele

16 aug. 2022, 13:09,
BZI.ro, în Actualitate

Săptămâna trecută, un deținut din Pentenciarul Oradea, condamnat pentru omor și-a incendiat celulă, dând foc saltelelor. Astăzi, 16 august, reprezentanții închisorii au anunțat că tânărul de 30 de ani a murit la spital.

„Vă informăm că azi, 15.08.2022, la ora 7:38, deținutul B.D, repartizat în regim de maximă siguranță, condamnat la o pedeapsă de 30 de ani, pentru infracțiunea de omor calificat, care a incendiat camera de deținere în data de 10.08.2022, ca urmare a alterării stării de sănătate, a decedat la Spitalul Clinic Județean Oradea”, se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, comisar șef Adina Bîrda.

Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a murit după ce a dat foc unor saltele din celulă

După ce un deţinut a murit în urma unui incendiu provocat de arderea unor saltele, conducerea Penitenciarului Oradea a informat „familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Medicină Legală și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care efectuează cercetări în cauză”,.

Incidentul de la Penitenciarul Oradea a avut loc miercurea trecută, 10 august.

Deținutul a fost transportat la spital, la fel și câțiva dintre gardienii care au intervenit pentru a stinge focul.

Potrivit informațiilor furnizate de presă locală, bărbatul ar fi provocat incendiul după ce colegul cu care împărțea camera a fost scos pentru a fi dus la activități sociale. Tânărul, cunoscut cu afecțiuni psihice, după ce a rămas singur, a aşezat saltelele în fața ușii și le-a dat foc.

„Incendiul a fost lichidat de către personalul Penitenciarului Oradea. A fost apelat, totodată, Serviciul unic 112, astfel că a intervenit un echipaj SMURD și Ambulanța. Alături de deținutul în cauză au fost transportați la spital și trei colegi”, preciza, miercuri, 10 august, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.

Directorul general al ANP a fost solicitat de către Avocatul Poporului

Într-un context diferit, amintim de faptul că săptămâna trecută, Elena Udrea a criticat dur , prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, regulile impuse de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) în ceea ce privește vizitele dintre deținuți și copiii acestora:

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face că un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit „dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a transmis Udrea.

Afirmațiile fostului ministru al Turismului au ajuns și la urechile Avocatului Poporului, care a decis să ia măsuri urgente. Renate Weber a solicitat de îndată directorului general al ANP ca întâlnirile dintre deținuți și copiii minori să aibă loc fără dispozitiv de separare:

„În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale.”, a declarat Renate Weber.

Această solicitare vine după ce după ce fiica Elenei Udrea a vizitat-o pentru prima dată în penitenciar. Se pare că fostul politician a răbufnit după ce și-a văzut pentru prima oară fetița, la patru luni de când a ajuns în spatele gratiilor.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că un deţinut de la Penitenciarul Oradea a murit după ce a dat foc unor saltele din celulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *