Prima pagină » National » Incendiu la Opera Naţională Bucureşti. Faţada clădirii, afectată pe o o suprafaţă mare – FOTO, VIDEO

Incendiu la Opera Naţională Bucureşti. Faţada clădirii, afectată pe o o suprafaţă mare – FOTO, VIDEO

05 aug. 2022, 14:26,
în National

Joi, 4 august 2022, s-a produs un incendiu Opera Națională București. Anexa lipită de clădirea instituției de cultură a fost cuprinsă de flăcări, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

De asemenea, faţada clădirii a fost afectată pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi.

Incendiu la Opera Națională București. Nu au fost înregistrate victime

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții ISUBIF, au acţionat patru autospeciale de stingere, în interiorul anexei unde erau depozitate elemente de mobilier, anvelope, stingătoare de incendiu şi mase plastice.

Mai mult decât atât, în spatele construcţiei se regăseau depozitate în spaţiu deschis alte elemente de decor (schele metalice şi material lemnos). Flăcările s-au extins și astfel faţada clădirii este afectată pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi.

Fumul a pătruns în clădirea principală, iar la acel moment s-au dispus verificări în toate încăperile.

După lichidarea incendiului, reprezentanții ONB au avut o primă reacție. Aceștia le-au transmis mulțumiri forțelor de ordine care au intervenit de urgență și au acționat cu profesionism.

„În cursul acestei zile, în curtea interioară a Operei Naționale București a izbucnit un incendiu care a afectat una dintre magaziile exterioare, destinate serviciului PSI. Din fericire, nu a existat nicio victimă, iar pagubele materiale sunt nesemnificative. Cei mai mulți angajați ai ONB se află zilele acestea în concediu, iar zona respectivă este ferită de accesul persoanelor.

Incediul a fost stins cu rapiditate și nu s-a extins către clădirea ONB. Mulțumim pentru profesionalism atât colegilor noștri, cât și pompierilor care au intervenit cu maximă promptitudine! În prezent se fac cercetări pentru a se stabili condițiile în care a izbucnit acest incendiu. Așteptăm concluziile anchetei.”, au transmis ieri, 4 august 2022, reprezentanţii Operei Naţionale.

Tot mai multe incendii produse în România

România este una dintre țările europene cu cele mai multe incendii, mai ales de vegetație. Din păcate, pe lângă incidentele cauzate de temperaturile ridicate, nouă din zece incendii sunt provocate de oameni prin nelijența și focuri puse necontrolat pentru curățarea terenurilor.

Alexandru Luchiian, cercetător în domeniu IT şi specialist în sisteme inteligente, a creat mai multe platforme de monitorizare a calităţii aerului, a apei şi a incendiilor de vegetaţie.

”Totul a debutat în 2019, când au început să fie în jur de 350 de incendii pe an. Mai apoi, în 2020, au fost în creștere, până la 400. Anul ăsta, deja, la sfârșitul lunii iulie, avem 730 de incendii. Asta semnifică o creșterea foarte rapidă, din nefericire. Am observat astfel de incendii la marginea drumului, am apelat pompierii, au venit aceștia, nu era nici o persoană pe zece kilometri pătrați. Deci cineva a pus anume acolo, cu intenția de a curăța terenul, a văzut că scapă de sub control și a plecat de la fața locului. De cele mai multe ori, se învinuiește proprietarul terenului, dar când focul începe și arde zeci de hectare, cu o probabilitate destul de mică se știe cam de unde a plecat, dar nu se știe exact cine a fost persoana respectivă și dacă nu este prinsă în fapt, este mai greu de acuzat și de tras la răspundere”, spune cercetătorul.

În urmă cu trei zile, pe lângă incendiul de la Opera Națională București, a mai avut loc un incident similar la Spitalul Fundeni din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *