Prima pagină » National » Incendiu la o fostă fabrică de țigări la ieșire din Timișoara. Ro-Alert a emis avertizări – FOTO

Incendiu la o fostă fabrică de țigări la ieșire din Timișoara. Ro-Alert a emis avertizări – FOTO

14 apr. 2022, 18:32,
în National

În această după amiază, un incendiu puternic a izbucnit la fosta fabrică de țigări a omului de afaceri sirian, Zaher Iskandarani, care a fost dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă cu ţigări.

Una dintre halele fabricii de țigări, care se află în Săcălaz, la ieșire din Timișoara, a luat foc, iar pentru zona respectivă a fost emis mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. Alarma a fost dată joi, în jurul orei 16.55.

Hala era folosită pentru a fi depozitate jocuri electronice. Se pare că nu a fost nimeni rănit, angajații au ieșit singuri din incintă la izbucirea incendiului.

Incendiul degajă cantități mari de fum, astfel că localnicii au fost sfătuiți să își închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare. Totodată, au fost sfătuiți să nu își părăsească locuințele.

Cine este Zaher Iskandarani

Zaher Iskandarani a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei. Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.

La fața locului au intervenit ISU Banat și un echipaj SMURD

Cei de la ISU Banat au trimis la fața locului trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară pentru lucrul la înălțime, un echipaj SMURD, 15 subofițeri și un ofițer. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Incendiu la o fabrică de mobilă din comuna Miroslava, județul Iași

Reamintim faptul că, la începutul acestei luni, a avut loc un incendiu de dimensiuni mari în comuna Miroslava, la o fabrică de mobilă. Incendiul ar fi pornit de la o centrală pe rumeguș.

„Incendiul a fost la o anexă între depozitele de mobilă, au ars 100 mp. Acesta a fost localizat și stins. In jurul orei 7:00, la fața locului au acționat șapte autospeciale de stingere. În prezent, mai sunt câteva echipaje care verifică zona”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *