Prima pagină » Local » Incendiu la o casă dintr-o localitate din Iași! Doi copii au fost salvați din flăcări și transportați de urgență la spital – FOTO, UPDATE

Incendiu la o casă dintr-o localitate din Iași! Doi copii au fost salvați din flăcări și transportați de urgență la spital – FOTO, UPDATE

09 feb. 2022, 07:58,
în Local

În această dimineaţă un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Vladomira, comună Trifești, județul Iași. Pompierii intervin de urgentă pentru lichidarea acestuia. Conform apelantului la numărul unic de urgență 112, există posibilitatea ca două persoane să fie rănite.

UPDATE 09.00: Cei doi minori cu arsuri dormeau în timpul izbucnirii incendiului. Aceştia erau supravegheaţi de sora lor mai mare, în vârstă de 13 ani.

Potrivit martorilor, părinţii celor trei copii nu se aflau acasă, ci la un proces în municipiul Iaşi.

UPDATE 08.57: Echipajul medical SAJ sosit la locul evenimentului a evaluat o fetiță de 14 ani, cu arsuri la nivelul feței, fiind în afara oricărui pericol.

UPDATE: 08.45 Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică faptul că cei doi minori au arsuri pe jumătate din suprafața corporală și că vor ajunge la Spitalul Sf. Maria din Iași:

La incendiu s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) și un echipaj de prim ajutor (EPA). La ajungerea echipajelor au fost găsite două victime. Un copil în vârstă de 3 ani și un altul în vârstă de 4 ani. Pacienţii au suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 50% din suprafața corporală. Arsurile sunt în regiunea toracică la membrele superioare și inferioase. Copiii sunt transportați la Spitalul Sf. Maria din Iași. a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

UPDATE 08.40: Până la sosirea forțelor de intervenție cei doi copii, cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, au fost salvați de către localnici. Aceștia sunt conștienți, au arsuri de grd II la nivelul feței, toracelui și membrelor superioare și inferioare. Au fost preluați de către echipajele medicale și vor fi transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

UPDATE 08.19:   Minorii sunt în afara oricărui pericol.

UPDATE: Informațiile recente arată faptul că în casa mistuită de flăcări se află doi copii.

Știre inițială:

ISU Iași se deplasează la un incendiu produs la o casă în localitatea Vladomira, comună Trifești, județul Iași. Pentru gestionarea și stingerea incendiului la locul evenimentului se deplasează 2 autospeciale de intervenție și stingere, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. Conform apelantului există posibilitatea ca două persoane să fie rănite. au explicat autoritățile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *