Prima pagină » Actualitate » Incendiu la catedrala din Rouen. Prima turlă este în flăcări – VIDEO

Incendiu la catedrala din Rouen. Prima turlă este în flăcări – VIDEO

11 iul. 2024, 15:20,
în Actualitate

O coloană de fum se ridică din turla Catedralei din Rouen. Cauza incendiului este necunoscută, iar la fața locului au fost mobilizatr toate resursele de salvare.

Catedrala a fost evacuată și a fost instituit un perimetru de securitate, a declarat pentru Le Parisien prefectul Normandiei și al Seine-Maritime.

Catedrala din Rouen, una dintre cele mai frumoase din Franța

Imaginile de la fața locului stârnesc amintiri neplăcute, având în vedere că în urmă cu doar cinci ani, flăcări au cuprins celebra catedrală pariziană Notre Dame.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, monument al arhitecturii gotice timpurii şi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, a fost afectată de un incendiu violent la 15 aprilie 2019. Focul a izbucnit la ora 16:50 GMT la schelele instalate în mansarda catedralei, s-a extins foarte repede pe întreg acoperişul edificiului de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, şi a cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată. La începutul serii, turla, construită pe patru piloni de bază, cu o înălţime de 93 de metri, s-a prăbuşit, urmată de întregul acoperiş.

Catedrala din Rouen este una dintre cele mai frumoase și mai importante din Franța.  Este monumentul cel mai prestigios al orașului, sediul arhidiecezei din oraș, centrul administrativ al provinciei ecleziastice a Normandiei. Este o construcție cu arhitectură gotică, ale cărei prime pietre de temelie datează din Evul Mediu. Are particularitatea, rară în Franța, de a păstra palatul arhiepiscopal și construcțiile anexe din jur, care datează din aceeași epocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *