Prima pagină » Actualitate » Incendiu într-un apartament din Ploieşti. O femeie a sărit de la etaj
Incendiu într-un apartament din Ploieşti. O femeie a sărit de la etaj

Incendiu într-un apartament din Ploieşti. O femeie a sărit de la etaj

20 mai 2022, 21:16,
în Actualitate

Un cuplu din Ploiești a văzut moartea din cauza bateriei de la scuter. Aceștia au lăsat un acumulator la încărcat, care a explodat și a aprins tot apartamentul. Ca să se poată salva, cei doi au sărit dezbrăcați pe geam. Norocul lor a fost că stăteau la etajul 1 și au scăpat cu răni ușoare.

Explozia puternică a zguduit în zorii zilei un bloc cu patru etaje din Ploieşti. Flăcările au aprins instantaneu un apartament aflat la etajul 1. Locatarii, un bărbat de 43 de ani şi partenera lui dormeau. Disperaţi s-au aruncat, fiecare pe câte un geam.

Ce a declarat proprietarul apartamentului

Florin Albu, proprietarul apartamentului a declarat că explozia a fost atât de puternică, încât apartamentul a luat foc, toată mobila.

„Într-o fracţiune de secundă, tot apartamentul a fost negru, nu mai vedeam nimic şi la primul geam pe care l-am văzut, am sărit pe el. Eram şi dezbrăcat, că dormeam, am zis nu contează”, a transmis acesta.

Explozia a zguduit tot blocul. Vecinii au ieşit şi ei în fugă. Două apartamente din bloc au nevoie de renovări după deflagraţie.

„O femeie de 50 de ani care se pare că s-a aruncat de la etaj datorită panicii, aceasta prezenta un traumatism la nivelul braţului drept şi o arsură de gradul întâi la nivelul gâtului”, a declarat Costin Duţă, purtător de cuvânt SAJ Prahova.

Incendiu violent într-un bloc din Brașov: zeci de oameni au fost evacuați

Pompierii din Brașov au intervenit azi după-amiaza pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit într-un bloc. Potrivit ISU Brașov, incendiu a izbucnit într-un apartament de pe strada 13 Decembrie.

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale cu apă si spumă, o autoscară și un echipaj SMURD, iar ulterior forțele au fost suplimentate cu încă două autospeciale de salvare la înălțime și 3 autospeciale cu apă și spumă.

„40 persoane s-au autoevacuat, iar 12 persoane au fost evacuate de către echipajele de intervenţie. Mai multe persoane, adulţi şi copii, sunt evaluate medical de către medici şi paramedici”, a transmis ISU Braşov.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă cu flăcări violente. Se intervine pentru localizarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor din bloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *