Incendiu în municipiul Iaşi. Un transformator, cuprins de flăcări. Întreg cartierul Tătăraşi a rămas fără curent – EXCLUSIV

08 sept. 2021, 08:46
Elena Nicoleta Bujor, în Local

În această dimineaţă, 8 septembrie 2021, a izbucnit un incendiu la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că un transformator situat lângă scoala nr. 22, din cartierul Tătăraşi, municipiul Iaşi, a fost cuprins de flăcări.

Întreg cartierul a rămas fără energie electrică. La faţa locului a intervenit în forţă o autospecială de stingere a pompierilor ieşeni.

Momentan nu se cunoaşte cu exactitate cauza producerii incendiului, însă cel mai probabil flăcările au izbucnit de la un scurt circuit.

Nu s-au înregistrat până acum victime.

Alte două transformatoare au fost cuprinse de flăcări, în municipiul Iași

Pe data de 30 iulie un alt transformator a luat foc în zona capătului CUG, pe strada Tudor Neculai. La faţa locului s-au deplasat pompierii şi din fericire incendiul a fost lichidat la scurt timp.

„Incendiu la un transformator din capătul CUG-ului. Două echipaje de stingere, un echipaj de prim ajutor şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. Incendiul a fost lichidat”, a declarat la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Ionuţ Roşu.

În data de 11 august 2021, a avut loc o explozie la un transformator electric pe strada Teodor Burada din municipiul Iași. Explozia de latransformatorul electric a fost urmată de un incendiu care s-a extins de la un conductor electric la crengile unui arbore.

Atunci s-au asigurat măsurile specifice până la finalizarea intervenției DelgazGrid.

Un autoturism a fost cuprins de flăcări în parcare la Selgros Iași

Și la începutul lunii septembrie a avut loc un alt incendiu, în Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI la acel moment se pare că un autoturism a fost cuprins de flăcări în parcare la hypermarketul Selgros din municipiul Iași. Mai mulți șoferi și angajați ai magazinului au încercat să stingă flăcările cu extintoare, până la sosirea pompierilor.

„A început a mocni şi a ieşit fum de sub capotă. Unii şoferi au mutat maşina de lângă cea cuprinsă de flăcări. Proprietarul maşinii nu venise încă la faţa locului în momentul în care au ajuns pompierii, cel mai probabil era la cumpărături”, a transmis un martor.

Nu s-au înregistrat victime, din fericire. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

Recomandările pompierilor pentru prevenirea incendiilor

În perioadele caniculare creşte riscul de incendiu din cauza uscăciunii şi a temperaturilor ridicate. Pentru siguranţa dumneavoastră, în perioadele caniculare aplicaţi următoarele măsuri:

– Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!

– Nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări!

– Nu aruncaţi la întâmplare sticle sau cioburi de sticlă, întrucât acestea pot provoca incendii, prin căldura solară radiată (efectul de lupă)!

– Nu lăsaţi în interiorul autoturismelor expuse la soare, recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare etc.).

„În această perioadă cu risc maxim de incendiu, solicităm cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunțe de îndată la numărul unic de urgență 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autorităților locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată sau la fondul forestier”, au transmis pompierii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *