Prima pagină » Local » Incendiu în localitatea ieșeană Deleni. O persoană a suferit arsuri. Pompierii intervin de urgență- EXCLUSIV, FOTO, UPDATE, VIDEO

Incendiu în localitatea ieșeană Deleni. O persoană a suferit arsuri. Pompierii intervin de urgență- EXCLUSIV, FOTO, UPDATE, VIDEO

07 oct. 2021, 11:00,
Roxana Butuc, în Local

Astăzi, 7 octombrie 2021, mai multe echipaje de pompieri au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit în comuna Deleni la o casă.

Conform autorităților, în urma incendiului o persoană a fost rănită, având arsuri la membrele superioare.

UPDATE: Persoana rănită a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean cu medic și va fi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Spiridon Iași.

Incendiu la o gospodărie în Deleni jud. Iași

Un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de aproximativ 50 de mp în comuna Deleni. În urma acestuia, autoritățile au raportat o victimă ce avea arsuri la membrele superioare.

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de stinge și un Echipaj de Prim Ajutor venite de la punctul de lucru Hârlău și de la Secția de Pompieri Tg. Frumos, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Iași.

 

Incendiu la o clădire în Brașov. O persoană a decedat

Și la Brașov, în această dimineaţă , într-o garsonieră a izbucnit un puternic incendiu. Conform autorităţilor care au ajuns la fața locului, zeci de persoane au fost evacuate şi una a murit. Momentan nu se cunoaște sursa izbucnirii incendiului.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompierii, incendiul manifestându-se cu o degajare mare de fum iar în locuinţa afectată, arderea era generalizată. În moemntul incendiului, au fost evacuate 30 de persoane, în timp ce pentru 4 au fost necesare intervenţiile pompierilor ISU Brașov.

Incendiu la Spitalul din Constanța. Pacienții au fost scoși pe geam iar mai multe persoane au decedat

Amintim faptul că vineri, 1 octombrie, un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Au fost activate planurile de intervenție roșu și alb pentru evacuarea spitalului incendiat.

„Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensivă”, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța.

„Toate instalațiile sunt foarte vechi și ca atare trebuie să fim foarte atenți. O să ne mai întâlnim cu astfel de probleme, în spitalele vechi”, a mai precizat Lupu.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și se cercetează pentru a se stabili exact cauzele și cine va fi tras la răspundere pentru tragedie.

„S-a deschis un dosar pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Avem un procuror care se ocupă de caz împreună cu colegii de la poliţie. Urmează să se efectueze o cercetare la fața locului pentru a identifica tot ce se poate identifica. Din informaţiile pe car le am şi le-am cules personal avem 7 decedaţi. Urmează să se facă identificarea acestora. Am primit informaţia că sunt 9 decedaţi, cred că este o informaţie eronată. Se vor stabili cauzele. Nu putem să lucrăm cu ipoteze care nu au susţinere.

Nu pot să vă dau prea multe informaţii, aşteptam să facem mai multe verificări şi să îi identificăm. Am văzut câteva persoane decedate care nu puteau fi identificate. Vom preleva monstre. Nu toţi decedaţii erau arşi, cred că unii dintre ei au murit şi intoxicați”, a declarat procurorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *