Prima pagină » Local » Incendiu în cimitirul din orașul Hârlău. Pompierii de la ISU Iași s-au luptat ore întregi cu flăcările care afectau mormintele
Incendiu în cimitirul din orașul Hârlău. Pompierii de la ISU Iași s-au luptat ore întregi cu flăcările care afectau mormintele

Incendiu în cimitirul din orașul Hârlău. Pompierii de la ISU Iași s-au luptat ore întregi cu flăcările care afectau mormintele

06 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un incendiu a cuprins cimitirul din orașul Hârlău. Pompierii de la ISU Iași au fost nevoiți să intervină în cimitirul din Hârlău pentru a stinge flăcările întinse pe 2.000 metri pătrați care amenințau să se extindă din cauza vântului. Pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină și în alte situații în unele localități din județul Iași, în ultima perioadă

Un incendiu a cuprins cimitirul din orașul Hârlău în cursul zilei de 4 august 2020. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost nevoiți să intervină în cimitirul din Hârlău pentru a stinge flăcările întinse pe 2.000 metri pătrați care amenințau să se extindă din cauza vântului. Mai mult, pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină și în alte situații în unele localități din județul Iași, în ultima perioadă.

Cimitirul din orașul Hârlău a fost cuprins de flăcări. Intervenții extreme ale pompierilor ISU Iași

Angajații ISU Iași din orașul Hârlău au fost solicitați să intervină pentru a stinge flăcările care amenințau să se extindă mai mult în cimitir. Incendiul izbucnit în cimitirul din orașul Hârlău s-a propagat pe o suprafață destul de mare. O anchetă ulterioară va stabili și modul cum s-a ajuns ca flăcările să cuprindă cimitirul.

„În data de 4 august 2020, ora 15:53, Secția de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de lucru Hârlău, a intervenit în orașul Hârlău, pe strada Eternitate. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars aproximativ 2.000 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Noi intervenții ale pompierilor de la ISU Iași. Acțiuni în municipiu în ultima perioadă

Pompierii ieșeni nu au intervenit doar în zona cimitirului din orașul Hârlău. Angajații ISU Iași a fost solicitați și în alte situații în localități din județ.

„În data de 4 august 2020, ora 11:43, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraș, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la ambulanță. În aceeași zi, la ora 17:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj SMURD Neamț. S-a intervenit pentru transportul unei persoane supraponderale, de la ambulanță la Spitalul Clinic Parhon Iași. De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului au executat două misiuni de verificare și întreținere a corturilor destinate efectuarii triajului epidemiologic la unitățile spitalicești din județul Iași”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Muniție de război descoperită în județ. Bombă găsită lângă municipiul Pașcani

Angajații ISU Iași au intervenit și la misiuni de asanare și distrugere a elementelor de muniție neexplodată sau nedezactivată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, geniștii au intervenit într-o comună de lângă municipiul Pașcani, de unde au ridicat o bombă de aruncător pentru a o dezamorsa.

„În data de 4 august 2020, ora 13:41, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Brătești, comuna Stolniceni-Prăjescu. Geniștii au intervenit pentru asanarea pirotehnică a unei suprafețe de 50 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, a fost descoperită o bombă de aruncător calibru 82 milimetri, care a fost ridicată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *