Prima pagină » Local » Incendiu devastator, lângă municipiul Pașcani. Un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. Pompierii ISU s-au luptat ore în șir cu focul
Incendiu devastator, lângă municipiul Pașcani. Un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. Pompierii ISU s-au luptat ore în șir cu focul

Incendiu devastator, lângă municipiul Pașcani. Un adăpost de animale a fost cuprins de flăcări. Pompierii ISU s-au luptat ore în șir cu focul

12 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Intervenție extremă, zilele trecute, într-o localitate din județul Iași. Un adăpost de animale din apropierea municipiului Pașcani a fost cuprins de flăcări din cauza unei instalații de iluminat defectă. În incendiul de la adăpost au pierit, din păcate, mai multe animale

Dezastru într-o localitate din apropierea municipiului Pașcani. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit în localitatea Vânători, flăcările cuprinzând un adăpost de animale. Reprezentanții ISU Iași au arătat și faptul că în urma incendiului adăpostul de animale a ars aproape în totalitate.

„În data de 10 martie 2021, ora 4:14, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători. S-a intervenit la stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale. În urma incendiului au ars acoperșiul pe astereală din lemn pe o suprafață aproximativă de 80 de metri pătrați, 4 tone de furaje, elementele de plastic și cauciuc ale unui tractor și remorcă, tâmplăria a 4 uși, tâmplăria a 5 ferestre, izolația morii de porumb, două motoare electrice, 0,2 metri cubi lemn de construcție”, au arătat reprezentanții ISU.

Animale moarte în urma incendiului din localitatea ieșeană

Din păcate, în urma incendiului au pierit mai multe animale. Reprezentanții ISU Iași au menționat că, cel mai probabil, flăcările au pornit de la o instalație de iluminat defectă.

„S-au degradat aproximativ 80 metri pătrați de învelitoare din tablă, diverse aparate electrice și trei butelii. În urma incendiului, zece păsări și o bovină au decedat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea de echipamente electrice de iluminat defecte”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

În urmă cu un an, pompierii ieșeni au intervenit la un incendiu izbucnit la un adăpost de animale din comuna Dumești. În acest caz, incendiul a fost pus intenționat.

Misiuni în suburbiile din municipiul Pașcani

Pompierii ISU Iași au intervenit și în alte situații în județ în afara incendiului de la adăpostul de animale. Tot în zona municipiului Pașcani a avut loc o misiune de recunoaștere în teren.

„În data de 10 martie 2021, ora 11:45, un echipaj de stingere a incendiilor cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au executat o misiune de recunoaștere în teren. Misiunea a fost executată la un parc de dezmembrări auto din municipiul Pașcani, suburbia Blăgești, DN 28A. Măsura a vizat asigurarea desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Intervenții ISU în zona municipiului Iași

Pompierii ISU au intervemit în în zona metropolitană Iași în unele situații.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri a intervenit în municipiul Iași, pe Splai Bahlui Mal drept, în sprijinul unui echipaj de ambulanță al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. S-a intervenit pentru transportarea unei persoane supraponderale. Un echipaj de intervenție și un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Miroslava. S-a intervenit pentru salvarea unei persoane în vârstă de 77 de ani rămasă blocată într-o pivniță. Victima a fost predată unui echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță pentru acordarea asistenței medicale de urgență”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Pompierii au intervenit și în altă situație în municipiu. O altă persoană a rămas blocată într-un lift dintr-un bloc situat în strada Vasile Lupu din Iași. Aceasta a apelat la pompieri pentru a fi scoasă din ascensor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *