Prima pagină » Local » Incendiu devastator lângă municipiul Iași. 20 de tone de furaje au fost mistuite de flăcări
Incendiu devastator lângă municipiul Iași. 20 de tone de furaje au fost mistuite de flăcări

Incendiu devastator lângă municipiul Iași. 20 de tone de furaje au fost mistuite de flăcări

14 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Un incendiu puternic a cuprins un depozit de furaje din localitatea Popricani, aflată în apropierea municipiului Iași. Câteva zeci de tone de furaje au fost mistuite de foc. O persoană a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la spital

Un depozit de furaje din localitatea ieșeană Popricani a fost cuprins de flăcări zilele trecute. Incendiul izbuncit în localitatea vecină cu municipiul Iași a cuprins depozitul instantaneu. În localitate a ajuns un echipaj al inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” Iași pentru a lichida flăcările.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vânători, comuna Popricani, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 20 de tone de furaje, 2 rulote și aproximativ un metru cub de lemn din componența acoperișului anexei. S-au degradat aproximativ 20 metri pătrați de azbest”, au spus reprezentanții ISU Iași.

O persoană cu diverse afecțiuni medicale a fost transportată la spital de către echipajul SMURD chemat la locul intervenției. Pompierii au salvat și șase porcine din incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul
deschis în spații deschise, conform raportului celor de la ISU Iași.

Locuințe distruse de foc în județul Iași

Pompierii ieșeni au intervenit și la stingerea unor incendii izbucnite la locuințele unor persoane, pe lângă cele privind depozitele de furaje.

„Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Goești, comuna Lungani, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit și la o anexă gospodărească, proprietate individuală. Au ars aproximativ 50 metri pătrați de acoperiș din lemn cu învelitoare din tablă la anexa gospodărească și 45 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă a casei de locuit, mobilier divers și produse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Detașamentul 2 de Pompieri din cadrul ISU Iași a intervenit și în localitatea Osoi, comuna Comarna, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În incendiu au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, un metru cub de lemn foc și diverse obiecte casnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, conform pompierilor ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *