Prima pagină » Local » Incendiu devastator la un depozit de animale din județul Iași. Jocul copiilor cu focul a distrus totul în cale
Incendiu devastator la un depozit de animale din județul Iași. Jocul copiilor cu focul a distrus totul în cale

Incendiu devastator la un depozit de animale din județul Iași. Jocul copiilor cu focul a distrus totul în cale

12 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au intervenit la un incendiu izbucnit la un depozit de animale din localitatea Brăești. Flăcările au apărut din cauza unor copii care s-au jucat în apropiere și au incendiat accidental totul din jur

Un depozit de animale din localitatea Cristești, comuna ieșeană Brăești, a fost cuprins de flăcări după ce mai mulți copii s-au jucat cu focul în apropiere. La incendiu au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” Iași. În incendiu a ars depozitul de furaje construit din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați. A fost cuprins de flăcări și adăpostul pentru animale construit din lemn pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați, aproximativ 200 kilograme de plante furajere și aproximativ 0,5 metri cubi de cherestea. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul, conform raportului pompierilor ieșeni.

Pompierii au intervenit și la un alt adăpost de animale care a ars zilele trecute. „Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Oțeleni, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale și un depozit de furaje. Au ars aproximativ 5 tone furaje și 50 metri pătrați acoperiș din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.

O locuință din județ a fost afectată de radiațiile solare

Angajații ISU Iași au intervenit și în orașul Târgu Frumos, pe strada Brăiești, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință proprietate personală. Raportul pompierilor a arătat că incendiul a izbucnit de la radiația solară acumulată. De asemenea, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Miroslovești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință și anexă gospodărească. Au ars 30 metri liniari de cablu electric, 5 baloți de furaje, aproximativ 6 tone de furaje, articole de mobilier de bucătărie, elemente de tâmplărie, diverse aparate electrice. În incendiul stins de angajații ISU Iași s-au mai deteriorat 50 metri pătrați de polistiren, 300 metri pătrați de acoperiș din draniță și carton bitumat pe astereală din lemn, 30 metri pătrați de tavan PVC și 60 de păsări mici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *