Prima pagină » National » Incendiu devastator la o fermă de porci! Peste 600 de animale au pierit în flăcări
Incendiu devastator la o fermă de porci! Peste 600 de animale au pierit în flăcări

Incendiu devastator la o fermă de porci! Peste 600 de animale au pierit în flăcări

10 iul. 2024, 14:15,
în National

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, 10 iulie, la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj, ducând la moartea a peste 600 de animale. Conform informațiilor furnizate de ISU Cluj, apelul de urgență a fost înregistrat la ora 3:46. La locul incidentului s-au deplasat echipajele de intervenție de la Garda de Intervenție Băișoara.

Incendiul, care cuprinsese complet o clădire de aproximativ 1.000 de metri pătrați, a necesitat suplimentarea forțelor de intervenție. În cadrul misiunii au participat și autospeciale din Turda și Florești.

„Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich”, au transmis pompierii.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluat de paramedicii SMURD, dar nu a necesitat transportul la spital.

Din păcate, 612 porci nu au putut fi salvați. Conform pompierilor, incendiul a fost cel mai probabil cauzat de un scurtcircuit.

Incendiu la un adăpost de animale într-o gospodărie din Arad

Într-o ordine de idei asemănătoare, reiterăm cum în vara anului 2023, un incendiu a avut loc în localitatea Peregu Mic din județul Arad, afectând o gospodărie. În urma incendiului, trei tone de cereale au fost distruse și 12 porci și purcei au murit. Conform News.ro, nu s-au înregistrat victime omenești.

”În jurul orei 02:00, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Peregu Mic. Pentru misiune au fost alocate forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 12 subofiţeri. În sprijinul forţelor au intervenit şi pompierii voluntari ai SVSU Peregu Mare”, a transmis ISU Arad.

Când echipajele de intervenție au sosit, focul cuprinsese deja o anexă din lemn folosită ca adăpost pentru animale, existând riscul de a se extinde la casă.

”Pompierii militari arădeni au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, limitând astfel extinderea flăcărilor la casă, intervenţia fiind îngreunată de prezenţa materialelor combustibile din anexă. În urma incendiului au ars: anexa în totalitate, aproximativ 3000 kg cereale şi 12 animale (porci şi purcei). Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti”, a mai precizat ISU Arad.

Focul a pornit în urma unui scurtcircuit electric, produs de un cablu cu defecţiuni din interiorul anexei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024