Prima pagină » Local » Incendiu devastator în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Locuință distrusă de flăcări din cauza unei țigări. Proprietarul a adormit în timp ce fuma
Incendiu devastator în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Locuință distrusă de flăcări din cauza unei țigări. Proprietarul a adormit în timp ce fuma

Incendiu devastator în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Locuință distrusă de flăcări din cauza unei țigări. Proprietarul a adormit în timp ce fuma

12 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Incendiu puternic în orașul Târgu Frumos din județul Iași. O locuință a fost distrusă complet de flăcări după ce proprietarul a adormit cu țigara uitată aprinsă. Pompierii din cadrul ISU Iași au fost nevoiți să intervină și în alte situații din județ în ultima perioadă

Zi de foc pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Pompierii din cadrul Secției de la Târgu Frumos au fost nevoiți să intervină recent la un incendiu izbuncit la o casă din orașul respectiv, incendiu care amenința să se extindă și la alte locuințe. Din cauza proprietarului care a adormit cu țigara aprinsă, casa a fost cuprinsă de flăcări.

„În data de 10 februarie 2021, ora 17:15, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în oraș, pe strada Pieptănari, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului, au ars aproximativ 40 de kilograme de materiale textile și s-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de tencuială de pe pereți. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în timpul somnului”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Angajații ISU au mai avut parte de intervenții extreme și în urmă cu câteva săptămâni.

Bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperite în zona metropolitană Iași

Și geniștii din județul Iași au fost solicitați să intervină în aceste zile în zone din apropierea municipiului. Astfel, geniștii ISU au intervenit în comuna Miroslava la o misiune de asanare si distrugere a elementelor de muniție din cel de-Al Doilea Război Mondial. O intervenție asemănătoare a avut loc recent și în orașul Târgu Frumos din județul Iași.

„În data de 10 ianuarie 2021, ora 11:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran în localitatea Ciurbești, comuna Miroslava. În urma intervenției au fost identificate două proiectile explozive calibru 47 milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Intervenții medicale în localitățile din județul Iași

Detașamentele de pompieri au intervenit și în unele cazuri medicale din județul Iași. Un astfel de caz a fost și cel din comuna Aroneanu, unde pompierii au intervenit în sprijinul unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași. Pompierii au ajutat la transportul unei persoane supraponderale pe targă, de la locuință la ambulanță. Angajații ISU au intervenit și în municipiul Iași.

„În data de 10 februarie 2021, ora 13:01, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Stejar, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietarul a fost găsit în pat în stare confuză, fiind predat unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Pompierii ISU Iași, solicitați la transportul de persoane în municipiu

Angajații ISU Iași au intervenit însă și în alte situații în ultima perioadă în zona municipiului. Intervențiile au vizat însă situații medicale.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a Intervenit în municipiul Iași, pe Șoseaua Galata, în sprijinul unui echipaj TIM-SMURD, pentru transportul unei persoane supraponderale, pe targă, de la locuință la o unitate spitalicească. Totodată, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, la Spitalul de Boli Infecțioase. S-a intervenit în sprijinul unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale, la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» Iași”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *