Prima pagină » Local » Incendiu de vegetație uscată la Drăgușeni și în Vlădeni. Pompierii intervin
Incendiu de vegetație uscată la Drăgușeni și în Vlădeni. Pompierii intervin

Incendiu de vegetație uscată la Drăgușeni și în Vlădeni. Pompierii intervin

28 iul. 2024, 15:14,
BZI.ro, în Local

În urmă cu puțin timp două incendii de vegetație uscată s-au produs. Din primele informații deținute de reporterii BZI, flăcările au izbucnit în Drăgușeni și în Vlădeni.

La fața locului se deplasează un echipaj de pompieri.

Nu se cunoaște cauza exactă a producerii celor două incendii. Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

„Detasamentul 2 de Pompieri Iași intervine cu două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și și membrii SVSU pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată, sat/com Drăgușeni.

Aducem la cunoștința cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură exceptională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru răspândirea unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți, potrivit H.G.R. Nr.537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei

Totodată, în conformitate cu OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, astfel:
Art.96 (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale:
obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.”, a transmis ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iulie 2024
27 iulie 2024