Prima pagină » National » Incendiu de vegetație, propagat la mai multe gospodării în Piatra Olt – VIDEO
Incendiu de vegetație, propagat la mai multe gospodării în Piatra Olt - VIDEO

Incendiu de vegetație, propagat la mai multe gospodării în Piatra Olt – VIDEO

27 iul. 2022, 20:47,
în National

Potrivit ISU Olt, un incendiu de vegetație uscată în orașul Piatra Olt a cuprins miriște, culturi agricole, viță de vie, ca mai apoi să se propage la mai multe gospodării.

Incendiul se manifestă în mai multe focare și este întreținut de vânt, potrivit ISU Olt. 25 de de animale se aflau în anexa care a ars în totalitate, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați. Au mai ars o locuință, cu suprafața de 65 de metri pătrați și anexe gospodărești, pe 25 de metri pătrați.

„Misiunea este în dinamică. Suprafața afectată este de aproximativ 100 de hectare. Incendiul se manifestă în mai multe focare și este întreținut de vânt”, informează ISU Olt.

 Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore

Din cauza ”efectului de lupă” generat de o oglindă, vegetaţia uscată din gospodărie s-a aprins, iar flăcările au mistuit totul în doar câteva minute. Mai mulţi pompieri din Slatina şi Scorniceşti au sosit în scurt timp acolo. S-au luptat mai bine de 3 ore cu flăcările şi au reuşit să scoată din foc patru butelii cu gaz, înainte ca acestea să explodeze.

Pagubele sunt însemnate – acoperişul casei, mai multe camere, dar şi multe bunuri şi utilaje agricole au ars complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`