Prima pagină » International » Incendiu de vegetaţie pornit din vina unui bărbat. Aflat sub influenţa drogurilor, a declarat că doar încerca să omoare un păianjen

Incendiu de vegetaţie pornit din vina unui bărbat. Aflat sub influenţa drogurilor, a declarat că doar încerca să omoare un păianjen

04 aug. 2022, 12:49,
în International

Un bărbat aflat sub influenţa drogurilor a pornit un incendiu de vegetaţie care a ars peste 240 de mii de metri pătraţi, în Utah. Omul a recunoscut ca incidentul a pornit din cauză că a încercat să omoare, arzând, un păianjen.

În ajutorul pompierilor sosiți la fața locului pentru a lichida flăcările a venit și o ploaie spontană.

incendiu de vegetație Utah

Incendiul a aprins 2.000 de metri pătrați de vegetație pe un versant de munte din Springville, Utah

Incendiu de vegetaţie din cauza unui păianjen

Incendiul de vegetaţie din Utah, are la bază o poveste stranie, cu un păianjen. Deşi focul a aprins luni, 1 august, 2.000 de metri pătrați de vegetație pe un versant de munte din Springville, Utah, la 80 de kilometri de Salt Lake City, oficialii serviciului de pompieri din Utah declară că nici acum nu ştiu de ce ar încerca cineva să facă un astfel de gest.

„De ce încerca să facă asta, nu știu. Nu are sens pentru noi. Dar asta ne-a spus și nu avem motiv să credem că inventează asta”, a declarat sergentul Spencer Cannon, purtătorul de cuvânt al șerifului din regiunea Utah.

Purtătorul de cuvânt Cannon a precizat că bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost acuzat de incendiere din imprudenţă și posesie de droguri şi accesorii pentru droguri.

Departamentul local de pompieri a fost apelat în jurul orei 16:45 și a ajuns la faţa locului în câteva minute. Când șeful pompierilor din Springville, Henry Clinton şi șeful poliției din Springville, Lance Haight, au ajuns, au văzut un vehicul și un om care se plimba cu câinele pe un drum de acces pe munte.

„Așa că am mers în sus spre el de fapt ca să-l salvăm. Nu ne gândeam că el a aprins focul. Și când ne apropiam, a trebuit să ne oprim pentru că bloca drumul. Am ieșit și pur și simplu a spus: «Era un păianjen!»…Nu avea sens…Așa că m-am uitat la el și am spus «Ce păianjen?»”, a declarat Clinton.

Șeful pompierilor Clinton s-a dus să se ocupe de foc, iar în tot acest timp bărbatul recunoscuse lui Haight că încerca să dea foc păianjenului. Poliția l-a arestat pe bărbatul de 26 de ani.

De asemenea, amintim că în ultimii ani, California şi alte regiuni din vestul Statelor Unite au fost devastate de incendii rapide şi importante sub efectul încălzirii globale.

incendiu de vegetație Utah

Departamentul local de pompieri a fost apelat în jurul orei 16:45 și a ajuns la faţa locului în câteva minute

Incendiu întins pe 2.000 de metri pătrați de vegetație

Șeful pompierilor din Springville, Henry Clinton a declarat că în jur de 100 de pompieri din cinci departamente s-au mișcat rapid și agresiv pentru a opri focul ce înainta repede și au prevenit că incendiul să ajungă la un rând de case aflate la vale. Totodată, un avion a aruncat cu substanță ignifugă deasupra flăcărilor.

Luând în considerare şi schimbarea vremii, echipele de pompieri au început să se retragă în jurul orei 21:00, având în vedere că fulgere începeau să lovească în apropiere. Imediat o ploaie torențială a început să cadă în zonă iar focul a fost stins până dimineață, a declarat Henry Clinton.

Oficialii din rândul pompierilor au transmis marți dimineață, 2 august, ca zona focului crescuse la 242.000 de metri pătrați și era controlat în proporţie de doar 10%, ceea ce înseamnă procentul din perimetrul incendiului înconjurat de pompieri. Oficialii au spus că acțiunea de control era așteptată să „crească în mod drastic” până la sfârșitul turei de lucru a pompierilor, conform declaraţiei Pompierilor Utah.

Totodată, un incendiu de vegetație a izbucnit în California, SUA, iar în Oak Fire a ars până acum 15.603 de acri de teren.

Oficialii americani stimează costul pagubelor produse de incendiul de vegetație stârnit de fobia unui bărbat la păianjeni, la mult peste 200.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *