Prima pagină » National » Incendiu de vegetaţie pe DN 1, între Ploieşti şi Braşov
Incendiu de vegetaţie pe DN 1, între Ploieşti şi Braşov

Incendiu de vegetaţie pe DN 1, între Ploieşti şi Braşov

21 iul. 2022, 21:02,
în National

Traficul feroviar a fost oprit, joi după-amiază, în zona localităţii Băneşti din judeţul Prahova, din cauza unui incendiu care a cuprins vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 50 hectare. Trei trenuri de călători au staţionat temporar, aproximativ jumătate de oră, anunță news.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a solicitat oprirea circulaţiei feroviare, joi după-amiază, în zona localităţii prahovene Băneşti, situată în apropiere de municipiul Câmpina, din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie uscată care s-a extins pe o suprafaţă de 50 de hectare, existând focare de o parte şi de alta a Drumului Naţional 1.

Trei trenuri de călători au fost nevoite să staţioneze. Este vorba despre trenurile 1730 si 1536 care au fost oprite în gara Câmpina şi trenul 11086 care a oprit la Floreşti Prahova. Şi traficul rutier a fost afectat pe DN 1 din cauza fumului degajat de incendiu. Focul a fost stins la ora 19:35, anunţă ISU Prahova.

Incendiu de vegetație în Miroslava

În această dimineață, a avut loc un incendiu de vegetație în județul Iași. Din primele informații deșinute de către reporterii Cotidianului BZI se pare că flăcările au izbucnit în comuna Miroslava.

„La data de 21 iulie anul curent, polițiștii Secției nr. 4 Miroslava au fost sesizați despre faptul că pe un teren a izbucnit un incendiu de vegetație.

Ulterior stingerii lui, a fost găsită o femeie decedată.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului persoanei”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Pompierii au găsit la fața locului o victimă. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 72 de ani. Medicii au declarat decesul, trupul acesteia fiind carbonizat. Conform celor de la ISU Iași, la incendiul de vegetație din Miroslava intervin 5 autospeciale de intervenție și stingere, 2 autocisterne pentru stins incendiu, o autospecială pentru transport personal, o șenilată și un echipaj de prim ajutor. La fața locului s-au deplasat 31 de pompieri și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.=

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *