Prima pagină » Local » Incendiu de vegetație la Probota. Pompierii luptă cu flăcările – FOTO, VIDEO, UPDATE

Incendiu de vegetație la Probota. Pompierii luptă cu flăcările – FOTO, VIDEO, UPDATE

07 sept. 2024, 14:45,
în Local

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Probota, județul Iași, mobilizând forțe importante de intervenție.

UPDATE: La Probota drumul naţional DN28 C este restricţionat de către Poliţie, dearece sun mari cantităţi de fum.

UPDATE 1: Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 5 ha, în zona DN24-sat Bălteni, comuna Probota.

UPDATE 2: Incendiul a fost lichidat. Au ars 12 hectare de vegetație uscată și lăstăriș.a Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

UPDATE 3: În acest moment, traficul a fost deblocat parțial, circulându-se alternativ, pe o bandă.

„Având în vedere un incendiu de vegetație ce se manifestă pe DN24 – sat Bălteni, comuna Probota, traficul rutier a fost restricționat temporar de polițiștii rutieri pe tronsonul de drum DN 24 C, localitatea Trifești, județul Iași spre localitatea Santa Mare, județul Botoșani.

În acest moment, traficul a fost deblocat parțial, circulându-se alternativ, pe o bandă”, a transmis IPJ Iași.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, alături de un echipaj de stingere al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din comuna Probota, acționează pentru a limita extinderea flăcărilor. Pompierii și echipajele locale sunt pe teren și depun eforturi pentru a controla incendiul și a preveni pagube mai mari în zonă.

„Două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj de stingere al SVSU al comunei Probota și forțele care încadrează autospecialele, acționează pentru limitarea unui incendiu produs la vegetația uscată, din localitatea Probota”, au transmis autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024