Prima pagină » Actualitate » Incendiu de proporții la Galați! Pompierii intervin în forță după explozia mai multor butelii de gaz

Incendiu de proporții la Galați! Pompierii intervin în forță după explozia mai multor butelii de gaz

16 aug. 2024, 16:20,
în Actualitate

Pompierii din județul Galați au intervenit vineri, 16 august, pentru a stinge un incendiu de mari proporții care a afectat o locuință și s-a extins și la o altă proprietate din apropiere. Incidentul a fost marcat de mai multe explozii de butelii, conform informațiilor transmise de News.ro.

Potrivit ISU Galați, incendiul, care a izbucnit într-o casă din orașul Tecuci, s-a propagat rapid la o altă locuință învecinată. Pentru a face față situației, au fost mobilizate șase autospeciale de intervenție, alături de un echipaj SMURD de tip B de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

Primele estimări arată că aproximativ 20-30 de tone de lemne au ars în incendiu și că mai multe butelii au explodat. În prezent, incendiul a fost localizat și se acționează pentru lichidarea acestuia, fără a fi raportate victime.

Descinderi de amploare la o firmă din Vâlcea

În altă ordine de idei, polițiștii din Constanța au efectuat percheziții la sediul și punctul de lucru al unei firme din județul Vâlcea, unde au fost găsiți 8.500 de litri de precursori de explozivi și substanțe periculoase, deținute fără autorizație. Acțiunile au fost realizate de Serviciul de Investigare a Infracționalităților de Mediu Constanța.

Anchetatorii au stabilit că administratorul firmei ar fi depozitat și comercializat acești precursori de explozivi restricționați fără a avea autorizațiile necesare. În urma perchezițiilor, au fost confiscate aproximativ 8.500 de litri de astfel de substanțe periculoase.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, vizând infracțiunile legate de nerespectarea regimului precursorilor de explozivi restricționați și nerespectarea măsurilor obligatorii în gestionarea deșeurilor periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *