Prima pagină » National » Incendiu de proporţii la acoperişul unui bloc din Constanţa. 37 de persoane au fost evacuate de pompieri
Incendiu de proporţii la acoperişul unui bloc din Constanţa. 37 de persoane au fost evacuate de pompieri

Incendiu de proporţii la acoperişul unui bloc din Constanţa. 37 de persoane au fost evacuate de pompieri

23 feb. 2023, 19:31,
în National

În această seară a izbucnit un incendiu major în Constanța. Din primele informații., se pare că acoperișul unui bloc a fost cuprins de flăcări.

ISU Constanţa intervine, joi seară, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu care se manifestă la acoperişul unui bloc turn din Constanţa.

37 de persoane au fost evacuate de pompieri

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, iar flăcările se văd de la mare depărtare.

La faţa locului au fost trimise mai multe autospeciale. Se pare că 37 de persoane au fost evacuate de pompieri, iar multe altele s-au autoevacuat.

Un alt incendiu a izbucnit la o cabană din zona montană Rânca

Un cabană din zona montană Rânca, din județul Gorj, a fost afectată de un incendiu, pentru stingerea căruia au intervenit pompierii, dar și salvamontiștii.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, a transmis că focul nu s-a răspândit și la alte construcții.

„Am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană în stațiunea montană Rânca.

Din datele apelantului incendiul se manifesta la etajul I al cabanei. Nu sunt persoane cazate la cabana respectivă și nu avem semnalate victime până în acest moment.

La fata locului se deplasează trei autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci și Detașamentului de Pompieri Tg.-Jiu.

Din fericire, colegii noștri au reușit sa intervină în timp util și să limiteze efectele incendiului înainte ca acesta să se extindă la vecinătăți“.

Incendiu în Craiova. 60 de persoane au fost evacuate

Reamintim că ieri, 22.02.2023, un alt incendiu a avut loc în Craiova, unde aproximativ 60 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc de nefamilişti.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu șapte autospeciale cu apă şi spumă. Potrivit ISU Dolj, blocul se află pe strada Dâmboviţa din Craiova, iar la sosirea echipelor de intervenţie incendiul se manifesta într-o încăpere cu degajare mare de fum, fiind autoevacuate aproximativ 30 de persoane.

Concomitent cu stingerea focului, au mai fost evacuate încă 30 de persoane, patru persoane suferind atacuri de panică. Camera în care se manifesta incendiul era bucătăria comună şi la momentul izbucnirii incendiului în interior nu se afla nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *