Prima pagină » International » Incendiu de proporții în Italia. Sute de turiști au fost evacuați din calea flăcărilor
Incendiu de proporții în Italia. Sute de turiști au fost evacuați din calea flăcărilor

Incendiu de proporții în Italia. Sute de turiști au fost evacuați din calea flăcărilor

25 iul. 2024, 11:40,
BZI.ro, în International

Aproximativ 1.000 de turiști au fost evacuați dintr-un camping din regiunea Puglia, sudul Italiei, după ce un incendiu de proporții a izbucnit într-o zonă de pădure din apropierea complexului, potrivit News.ro.

Incendiul a izbucnit miercuri dimineață, 24 iulie, în jurul golfului San Felice, o zonă împădurită de coastă din apropierea orașului Vieste, situată pe peninsula Gargano, în partea de nord a regiunii Puglia.

Flăcările, împinse de vânturi puternice, au avansat spre satul Baia di Campi, care poate găzdui până la 1.200 de oaspeți și se află la aproximativ un kilometru de locul de izbucnire a incendiului.

Numeroase incendii de vegetație în sudul Italiei

Pompierii au mobilizat trei avioane Canadair și un elicopter pentru a combate flăcările. „Situația este critică”, a declarat Giuseppe Nobiletti, primarul orașului Vieste, pentru presa italiană.

Turiștii fără mijloace de transport proprii au fost evacuați cu barca și sunt cazați temporar într-o sală de sport din Vieste.

În ultimele săptămâni, Italia a fost afectată de numeroase incendii de vegetație, mai ales în sud și pe insulele Sardinia și Sicilia, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate. Incendiile au distrus peste 10.000 de hectare de teren, din care aproape 8.400 de hectare doar în ultima lună, conform datelor Coldiretti, principala asociație agricolă din Italia.

Doi pompieri și-au pierdut viața săptămâna trecută în timp ce încercau să salveze o familie din casa lor, situată în apropierea unui incendiu din Matera, regiunea Basilicata, sudul Italiei.

Procurorii din Foggia, un oraș din Gargano, au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului. Nobiletti a sugerat că acesta ar putea fi rezultatul unei acțiuni deliberate.

Majoritatea incendiilor de pădure din Italia în ultimii ani au fost provocate de oameni, fie din neglijență, fie intenționat.

Anul trecut, pe 25 iulie, un incendiu similar a distrus 250 de hectare de pădure în golful San Felice, determinând evacuarea a 2.000 de turiști din campinguri și hoteluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *