Prima pagină » Local » Incendii puternice în zona metropolitană Iași. Intervenții extreme ale pompierilor de la ISU după ce zeci de hectare teren au fost distruse intenționat
Incendii puternice în zona metropolitană Iași. Intervenții extreme ale pompierilor de la ISU după ce zeci de hectare teren au fost distruse intenționat

Incendii puternice în zona metropolitană Iași. Intervenții extreme ale pompierilor de la ISU după ce zeci de hectare teren au fost distruse intenționat

21 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

O serie de incendii au izbucnit în zona metropolitană Iași în ultima perioadă. Zeci de hectare de teren au fost distruse în comunele din jurul orașului Iași după ce focul a fost pus intenționat. Suprafețe întregi din comuna Ciurea și comuna Bârnova au fost mistuite de flăcări. Pompierii din cadrul ISU Iași au intervenit și în alte situații în localitățile din județ

Mai multe incendii au avut loc recent în zona metropolitană Iași. Zeci de hectare de teren în comunele din jurul orașului Iași au fost mistuite de flăcări după ce focul a fost pus intenționat. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în comuna Ciurea și în comuna Bârnova, unde s-au luptat cu flăcările care au distrus hectare întregi de teren viran. În plus, angajații ISU Iași au intervenit și în alte localități în județul Iași pentru a stinge unele incendii.

Intervenție în zona metropolitană Iași. Hectare mistuite de foc în două comune de lângă municipiu

Angajații ISU au intervenit în zona metropolitană Iași pentru a stinge o serie de incendii. În localitatea Lunca Cetățuii din comuna Ciurea a izbucnit un incendiu pe o suprafață de 2.500 metri pătrați, iar 4 tone de deșeuri au fost incendiate. Se pare că flăcările au fost puse intenționat. „În data de 17 iulie 2020, ora 22:41, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 2.500 metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 4.000 kilograme de deșeuri nereutilizabile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Pompierii au intervenit și în zona Bârnova pentru a stinge un incendiu întins pe 25 hectare. „În data de 18 iulie 2020, ora 12:43, Detașamentul 2 de Pompieri Iași în colaborare cu Detașamentul 1 de Pompieri Iași, Serviciul Voluntar Bârnova și cel de la Ciurea au intervenit în comuna Bârnova, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 250.000 metri pătrați de vegetație uscată și lăstăriș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

Noi intervenții în zona metropolitană Iași. Incendiu în municipiu la o locuință

Angajații ISU au intervenit și în alte situații în zona metropolitană Iași. O astfel de intervenție a avut loc și în municipiul Iași, în cartierul Poitiers. „În data de 17 iulie 2020, ora 13:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Grăniceri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Au ars o ușă din lemn și 100 kilograme de deșeuri lemnoase. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost scăpările de gaze combustibile. De asemenea, în aceeași zi, punctul de lucru Hârlău a intervenit în comuna Cotnari, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 1.000 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Un salon de coafură din Iași a fost cuprins de flăcări. Intervenție la prima oră a dimineții

Angajații ISU au intervenit și în municipiu, în zona centrală a Iașului, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un salon de coafură. Astfel, s-au mai înregistrat și alte intervenții în toată această perioadă. „Secția de Pompieri Târgu Frumos, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cotnari, a intervenit în comuna respectivă, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje proprietate individuală.

Au ars aproximativ trei tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În data de 19 iulie 2020, ora 4:05, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, strada Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu produs la un salon de coafură. A ars izolația instalației electrice din baia salonului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu neizolat corespunzător”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

Geniștii ISU Iași au intervenit și la ridicarea muniției provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Și geniștii ISU au intervenit în zona metropolitană Iași pentru a asana muniție provenită din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, într-una din comunele din jurul orașului Iași, Rediu, pompierii au asanat mai multe bombe aruncător. „În data de 18 iulie 2020, ora 13:55, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 2 metri pătrați de teren viran din localitatea Breazu, comuna Rediu. În urma intervenției au fost identificate 8 bombe aruncător calibrul 82 milimetri”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

Geniștii ieșeni au ajuns și în județul Vaslui pentru a asana muniție de război. „În data de 17 iulie 2020, ora 11:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din localitatea Gura Idrici, comuna Roșiești, județul Vaslui. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în depozitul de muniție în vederea distrugerii ulterioare”, au susținut reprezentanții ISU Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *