Prima pagină » Local » Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții la limită ale pompierilor ISU
Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții la limită ale pompierilor ISU

Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții la limită ale pompierilor ISU

13 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Situații extreme în localitățile din județul Iași în cursul zilei de 11 ianuarie 2021. Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați în mai multe situații pe parcursul zilei pentru a lichida unele incendii, dar și pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost solicitați în ultimele zile să intervină în mai multe situații din județul Iași. Pompierii de la ISU „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit în apropierea unor localități populate pentru a stinge unele incendii. Astfel de intervenții au vizat zona orașului Podu Iloaiei, dar și comuna Dumești. Pompierii de la ISU Iași au intervenit pentru stingerea unor incendii izbucnite la locuințele unor localnici.

Incendii în localitățile din județul Iași. Intervenții în apropierea centrelor urbane

Una din intervențiile angajaților ISU Iași a vizat un incendiu în satul Scobâlțeni, de lângă orașul Podu Iloaiei. Din cauza coșului de fum, locuința unor ieșeni a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost, din fericire, lichidat de pompierii ieșeni, pagubele materiale fiind minime.

„Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Scobâlțeni, zona Podu Iloaiei, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ doi metri pătrați de planșeu din lemn. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au menționat cei de la ISU Iași.

În aceeași zi, pompierii ieșeni au intervenit și în zona comunei Dumești pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 11 ianuarie 2021, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Dumești, localitatea Păușești, la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 20 de metri pătrați de acoperiș. S-au degradat aproximativ 10 metri pătrați de tavan și aproximativ 20 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost legată de mijloacele de iluminat lăsate sub tensiune”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Misiuni pentru limitarea COVID-19 în localitățile din județul Iași

Cei de la ISU Iași au mai fost solicitați în în zona altor localități din județ pentru diverse intervenții.

„În data de 11 ianuarie 2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, două misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În aceeași zi, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Valea Lupului, pentru efectuarea unei misiuni de transport la o persoană supraponderală. Aceasta a fost transportată de la domiciliu la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

De asemenea, pompierii ieșeni au intervenit la un accident rutier în satul Vânători, comuna Popricani, în care au fost implicate două autoturisme.

Muniție de război descoperită în județul Iași. Intervenție în localitatea Ruginoasa

Și geniștii din cadrul Inspectoratului au fost solicitați să intervină într-o serie de misiuni în localitățile din județul Iași. În zona comunei Ruginoasa a fost identificat un proiectil provenit din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

„În data de 11 ianuarie 2021, ora 11:42, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit la asanarea unui teren din localitatea Ruginoasa, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 105 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri medicale”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *