Prima pagină » Local » Incendii devastatoare la doi pași de Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ieșeni
Incendii devastatoare la doi pași de Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ieșeni

Incendii devastatoare la doi pași de Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ieșeni

14 ian. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

În ultimele două zile, angajații ISU Iași au intervenit în unele localități ieșene în mai multe situații limită. De la incendii, la accidente rutiere, pompierii militari au fost solicitați la mai multe intervenții ce au presupus desfășurări impresionante de forțe

În ultimele zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații în localitățile ieșene. Pompierii militari ai ISU Iași au intervenit atât la stingerea unor incendii, cât și la alte misiuni în județ.

„În data de 10 ianuarie 2020, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars elementele de mobilier din ambele camere și aproximativ 100 kilograme de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect. În aceeași zi, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horpaz, comuna Miroslava. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe. Au ars aproximativ 10 metri pătrați de polistiren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”, au arătat cei de la ISU Iași.

Misiuni în tot județul

Pompierii ieșeni au intervenit în aceste zile și la alte misiuni.

„În perioada 10 ianuarie 2020 – 13 ianuarie 2020, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a pus la dispoziția Maternității „Cuza Vodă” un grup electrogen pentru asigurarea unei surse secundare de alimentare a consumatorilor vitali, aferenți unității spitalicești. De asemenea, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiu, pe strada Moldovei, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între două autoturisme, în urma căruia au rezultat scurgeri de carburanți”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

În plus, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Comarna, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliul acesteia la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași.
Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe bulevardul Nicolae Iorga, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma acestui accident au rezultat scurgeri de carburanți. În tot acest timp, echipajele SMURD au intervenit la 73 de cazuri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *