Prima pagină » Local » Incendii devastatoare în pline Sărbători Pascale 2021, în județul Iași! Intervenții la limită ale pompierilor ISU

Incendii devastatoare în pline Sărbători Pascale 2021, în județul Iași! Intervenții la limită ale pompierilor ISU

05 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

O serie de incendii au izbucnit în județul Iași chiar în perioada Sărbătorilor Pascale 2021. Angajații ISU au intervenit la mai multe incendii în localitățile din județul Iași apărute din mai multe motive. Angajații Inspectoratului au intervenit și la alte misiuni în această perioadă

O serie de incendii apărute în localitățile din județul Iași au dat serioase bătăi de cap pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Pompierii au intervenit în perioada Sărbătorilor Pascale 2021 în diferite zone din județ pentru a stinge incendii atât la locuințe, cât și de vegetație. Un astfel de incendiu la care au intervenit cei de la ISU Iași a avut loc în zona metropolitană, în comuna Holboca.

„În data de 29 aprilie 2021, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cristești, comuna Holboca, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, alimente diverse, uși și geamuri. Au mai ars și instalația electrică din mansardă, acoperișul tip șarpantă cu învelitoarea din țiglă pe o suprafață de aproximativ de 150 de metri pătrați”, au spus cei de la ISU Iași.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată. De la începutul anului 2021, angajații ISU au fost solicitați în zeci de astfel de intervenții.

Troiță, cuprinsă de flăcări în județul Iași

Și alte incendii au avut loc de Paște în județul Iași. Astfel, pompierii din cadrul ISU Iași au intervenit și în alte localități din zona metropolitană Iași. Echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în comuma Ciurea pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în zona Hlincea. Un alt incendiu a avut loc în comuna Heleșteni, la o construcție de locuit. Mai mult, pompierii au intervenit și în orașul Hârlău, pentru stingerea unui incendiu produs la o troiță.

„În urma incendiului au ars troița din lemn masiv și incinta în care se afla această construcție. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În ultima perioadă, cei de al ISU Iași au avut parte de mai multe intervenții similare.

Noi incendii în pline Sărbători Pascale 2021, în localitățile din județul Iași

În prima zi a lunii mai 2021, angajații ISU au intervenit în comuna Erbiceni, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală.

„În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpantă din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață aproximativă de 150 de metri pătrați, bunurile din șase camere, diverse uși și ferestre, actele de proprietate și identitate, centrală pe lemne și s-a deteriorat zugrăveala interioară și exterioară pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au precizat cei de la ISU Iași.

În prima zi de Paște 2021, respectiv 2 mai, pompierii au intervenit în municipiul Iași, pe strada Pictorului, cartierul Tătărași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament.

„În urma incendiului a ars un frigider și s-au deteriorat un aparat electrocasnic, zugrăveala pe aproximativ 150 de metri pătrați, diverse bunuri din interiorul apartamentului și o fereastră din PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electrocasnic lăsat nesupravegheat”, au arătat cei de la ISU Iași.

Locuință, cuprinsă de flăcări la marginea orașului

În cursul zilei de 3 mai 2021, un echipaj de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Miroslava, în satul Valea Adâncă. Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la o locuință individuală.

„În urma incendiului au ars un dulap de bucătărie, dar și aproximativ 2 kilograme de textile. S-au deteriorat un geam din PVC, un calorifer, zugrăveala locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *