Prima pagină » Titlurile zilei » Incendiar! Sistemul instalat pe mașină l-a dat de gol pe un avocat ieșean! Polițiștii au fost alertați din autoturismul condus de Andrei Horga! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Incendiar! Sistemul instalat pe mașină l-a dat de gol pe un avocat ieșean! Polițiștii au fost alertați din autoturismul condus de Andrei Horga! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

16 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

O informație halucinantă a fost făcută publică recent, cu privire la condamnarea unui avocat ieșean. Andrei Horga a fost pedepsit zilele trecute pentru că a urcat băut la volan și a comis un accident rutier cu pagube materiale. Magistrații au arătat că cel care l-a dat de gol pe membrul Baroului Iași a fost un program instalat pe vehiculul condus de acesta. Este vorba despre programul eCALL, de apelare automată, de la bordul autoturismului marca Ford Focus, la volanul căruia se afla avocatul ieșean

Caz demn de „Cascadorii Râsului”, la Iași! Un avocat ieșean prins băut la volan a fost dat de gol chiar de propria mașină! Poliția a fost chemată la locul accidentului de programul eCALL, pe care Andrei Horga îl avea montat pe autoturism. Informația a fost făcută publică în cadrul motivării sentinței emise recent de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

„La data de 24 februarie 2021, în jurul orei 21:14, în timp ce se deplasa pe șoseaua Valea Rediului, inculpatul a pierdut controlul direcției autoturismului, producând un accident de circulație în care a avariat gardul unei locuințe, dar și 3 autoturisme parcate în apropierea părții carosabile. Agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani, județul Iași, au fost sesizați telefonic prin 112 de sistemul eCALL, de apelare automată, de la bordul autoturismului marca Ford Focus, de pe numărul de telefon ce aparține inculpatului, și s-au deplasat la locul producerii accidentului”, au afirmat magistrații ieșeni.

Procurorii ieșeni: „Inculpatul a consumat 1.500 ml de bere, 100 ml de coniac și 250 ml de vin roșu…”

În cadrul motivării sentinței, emisă de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași, se arată și ce au spus anchetatorii cu privire la accidentu produs de avocatul Andrei Horga.

„Inculpatul, avocat în Baroul Iași, a consumat în ziua de 24 februarie 2021, în intervalul orar 16:00 – 20:00, băuturi alcoolice împreună cu amicii săi, P.A. și N.G., în mai multe localuri din municipiul Iași. Potrivit martorilor, inculpatul a consumat 1.500 ml de bere, 100 ml de coniac și 250 ml de vin roșu și a și mâncat. În jurul orei 21:00, inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Ford Focus, pe care l-a condus din parcarea situată în apropierea Universității «Al.I. Cuza», din Iași, pe mai multe străzi din municipiul Iași.

În jurul orei 21:14, în timp ce se deplasa pe șoseaua Valea Rediului, inculpatul a pierdut controlul direcției autoturismului și a avariat gardul unei locuințe și trei autoturisme parcate în apropierea părții carosabile. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care l-au testat pe inculpat la ora 22:29 cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost dus la Spitalul «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iași, unde i-au fost recoltate două probe de sânge. Din buletinul de analiză toxicologică – alcoolemie a rezultat că inculpatul a avut la ora 22:55 o alcoolemie de 2,08 grame la mie, iar, la ora 23:55, o alcoolemie de 1,97 grame la mie”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Avocatul Andrei Horga a recunoscut totul la audieri

Avocatul ieșean Andrei Horga a recunoscut totul la audieri. La finalul procesului, la prima instanță, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat pe acesta la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Andrei Horga va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, ce va fi efectuată la una dintre următoarele instituții din comunitate: Consiliul Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară sau Direcția de Exploatare Patrimoniu”, au menționat judecătorii ieșeni.

La data producerii accidentului, reporterii Cotidianului „BZI” l-au contactat telefonic pe avocatul Andrei Horga, însă acesta a refuzat să comenteze pe marginea subiectului. În trecut, ieșeanul a mai avut probleme cu polițiștii de la Serviciul Rutier. În cele din urmă, el a scăpat atunci de acuzațiile aduse de anchetatori, potrivit cărora ar fi urcat băut la volan. Astfel, în mai 2011, acesta a fost achitat de judecătorii ieșeni, primind o amendă administrativă la prima instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`