Prima pagină » Titlurile zilei » Incendiar! O pacientă de la „Socola”, batjocorită de o asistentă medicală! A fost pozată în timp ce se chinuia în salonul Institutului
Incendiar! O pacientă de la

Incendiar! O pacientă de la „Socola”, batjocorită de o asistentă medicală! A fost pozată în timp ce se chinuia în salonul Institutului

21 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Mirela Popeanu, asistenta de la „Socola”, a fost chemată în Comisia de Disciplină, după ce și-ar fi bătut joc de o pacientă. „Ce mă surprinde este atitudinea colegilor în fața Comisiei de Disciplină, care au negat faptele doamnei Popeanu, un motiv în plus ce îmi confirmă faptul că sunt speriați si amenințați. Stiu sigur că le-a spus «dacă mă turnați, dupa ce pică conducerea actuală și ajung asistentă-șefă, vă dau pe toți afară, nu am nevoie de codoși în secția mea»”, a precizat asistenta Amalia Iurașcu. Noroc de două infirmiere, care nu s-au lăsat intimidate de Popeanu. Nu s-a prezentat la audierile cerute de Comisie. Mirela Popeanu nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere

Noi informații au apărut în legătură cu activitatea controversată a asistentei medicale Mirela Popeanu, de la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Recent, a fost chemată în Comisia de Disciplină pentru abateri destul de grave. Mai precis, Popeanu ar fi fotografiat o pacientă după care a batjocorit-o de față cu alți colegi de serviciu. Coincidența face ca pacienta să fie ruda asistentei-șef Amalia Iurașcu, cu care se află în conflict direct.

„Într-adevăr am făcut o sesizare către comisia de disciplină pentru că a încălcat Legea Drepturilor Pacienților 46/2003 și Legea Sănătății Mintale și a Protecției Persoanelor 487/2002 și Codul de Etică si Deontologic al Asistentului Medical, intrând în posesia unei fotografii a unei paciente internate în Institutul de Psihiatrie «Socola», arătând-o colectivului care lucrează cu ea, jignind și râzând de aspectul fizic al pacientei și rudele acesteia”, a declarat Amalia Iurașcu.

Deocamdată, Popeanu nu s-a prezentat la audieri.

Infirmierele au confirmat

În Comisia de Disciplină au fost audiați mai mulți angajați ai Institutului. Chiar dacă inițial au recunoscut că Popeanu se plimba prin spital cu poza pacientei, în fața conducerii nu și-au menținut poziția. Mult mai ferme au fost două infirmiere care au confirmat că Popeanu râdea de pacientă ori de câte ori avea ocazia.

„Ce mă surprinde este atitudinea colegilor în fața Comisiei de Disciplină, care au negat faptele doamnei Popeanu, un motiv în plus ce îmi confirmă faptul că sunt speriați si amenințați. Știu sigur că le-a spus «dacă mă turnați, după ce pică conducerea actuală și ajung asistentă-șefă, va dau pe toți afară, nu am nevoie de codoși în secția mea». La rândul lor, majoritatea având studii superioare, au ales să mintă, implicit să sfideze legea. Singurele persoane verticale care au respectat codul de etică și deontologic sunt două infirmiere, care au ales să spună adevărul, sfidând amenințările doamnei Popeanu, din păcate fiind acum considerate bârfitoarele colectivului”, mai spune Iurașcu.

Iurașcu: „O obsesie morbidă”

Asistenta Amalia Iurașcu crede că Mirela Popeanu are probleme grave de comportament.

„Am credința că adevărul va ieși până la urmă la iveală și se va face dreptate și voi putea sa demonstrez că nu este decât o obsesie morbidă pentru persoana mea și că doamna Popeanu nu este nici pe departe ceea ce pare, așa cum nu cred în coincidențe. Dacă acel pacient nu avea legătură cu mine, l-ar fi lăsat în pace. Țin să menționez că acest comportament al asistentei Popeanu a fost analizat și în Consiliul de Etică al Institutului, rezoluția fiind Incident Etic. După finalizarea cercetării disciplinare mă voi adresa OAMGMR filiala Iași”, anunță asistenta Iurașcu.

Nu crede în plecarea lui Popeanu

În edițiile trecute ale cotidianului BZI, Amalia Iurașcu a precizat că Mirela Popeanu este avidă după funcții. La un moment dat, Popeanu a fost dată afară din Institut, dar a câștigat reîncadrarea în instanță. De atunci, angajații Institutului se feresc să mai vorbească în prezența asistentei. Aceasta a precizat pentru BZI că nu este interesată de funcții, ci de banii pe care îi are de recuperat. După, ar urma să se mute cu serviciul în Irlanda.

„Nu cred că va pleca, să alegi să pleci din țară înseamnă să alegi să pleci la muncă. Eu cred că, în momentul acesta, doamnei Popeanu cel mai bine îi este în Institutul «Socola», unde și-a însușit calitatea de avertizor de integritate, fotografiind, filmând, amenințând, publicând pe rețele de socializare, călcând în picioare prestigiul acestei instituții și demnitatea celor care muncesc cu adevărat în cadrul acestui Institut. Dacă ar avea un asemenea comportament în Occident, ar trebui să se întoarcă cu primul avion acasă”, a încheiat Iurașcu.

Mirela Popeanu nu a răspuns la apelurile repetate ale jurnaliștilor BZI, pentru a oferi un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *