Prima pagină » Actualitate » Incendiar! Merg in cladiri abandonate din Iasi si isi fac de cap! Mai multe adolescente din Iasi au fost fotografiate in pozitii de neimaginat!
Incendiar! Merg in cladiri abandonate din Iasi si isi fac de cap! Mai multe adolescente din Iasi au fost fotografiate in pozitii de neimaginat!

Incendiar! Merg in cladiri abandonate din Iasi si isi fac de cap! Mai multe adolescente din Iasi au fost fotografiate in pozitii de neimaginat!

23 iun. 2017, 20:28,
Dragos Savin, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:611052;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ O noua moda in randul tinerilor din Iasi ii aduc pe parinti in pragul disperarii @ Adolescentii fug de acasa pentru cateva ore numai sa aiba parte de senzatii tari @ Momentele din imobile parasite sunt imortalizate, iar mai apoi apar in mediul online @

Parkour, pasiunea care ii tine impreuna. Acest sport, de multe ori dus la extrem a reusit sa uneasca zeci de adolescenti din Iasi. Toata lumea spune ca sportul este sanatos, insa, ceea ce fac acesti tineri din Iasi poate fi fatal. Un adolescent care practica Parkour intra intr-un joc din care nu poate iesi prea usor. Motivul pentru care fac asta este foarte simplu. Sunt dependenti de senzatii tari si recunosc asta. Le plece sa traiasca fiecare secunda ca pe ultima. De cele mai multe ori, parintii adolescentilor nu stiu ce fac acestia, iar ei recunosc asta.

Reporterii BZI au discutat cu mai multi adolescenti pasionati de Parkour. Andrei are 14 ani si practica acest sport de aproape doi ani. A fost de mai multe ori cat pe ce sa-si piarda viata, dar nu a renuntat si spune ca nu o va face prea curand.

„Eu cred ca orice sport este periculos, nu numai Parkour. Poti sa te ranesti oriunde, totul tine de indemanarea ta. Este periculos intr-adevar, dar imi place ceea ce fac. Parintii stiu ca fac asta, dar nu stiu locurile in care ne intalnim. Nu le spunem pentru ca ar fi ingrijorati. Cu cat ai mai mult antrenament vrei sa faci Parkour in locuri mai dificile. Cele mai frumoase locuri le gasesti in cladirile parasite. Fabricile abandonate sunt cele mai interesante. Ai o multime de locuri denivelate unde poti face scheme”, a  spus Andrei.

Tinerii cauta tot timpul locuri noi de antrenament. De multe ori vin de acasa cu saltele, perne sau improvizeaza fel de fel de trambuline. Nu putine au fost datile in care au avut nevoie de ajutor, in urma cazaturilor. Niciodata nu au spus insa unde s-au lovit. „Este normal sa te lovesti. Nu ai cum sa nu ai nicio zgarietura. Cel mai important este sa stii sa cazi”, a completat adolescentul.

Totodata, in acest joc intra de multe ori si fetele. Cert este ca dese ori adolescentii vor sa-si impresioneze partenerele pasionate de acelasi sport cu scheme mult prea dificile. Fiecare moment este imortalizat, iar cele mai bune poze sunt colectionate in albume virtuale de pe retelele de socializare.

Fara limite, pentru miscarea perfecta!

Atunci cand se lovesc, adolescentii nu sufla o vorba despre asta, de teama sa nu fie verificati mai atent de parinti. „Nu am spus niciodata unde m-am lovit, nu vreau sa stiu ca parintii mei isi fac griji. Imi place sa fac acest sport si nu vreau sa ma opresc. Cel mai tare m-am lovit la piciorul drept, cam la o luna dupa ce am inceput sa fac Parkour. M-am dezechilibrat si am dat cu tibia de o banca din parc…. Am prieteni care s-au lovit mult mai tare decat atat”, a spus Andrei.

Tinerii pasionati de Parkour cauta locuri dificile pentru a practica acest sport. Chiar daca se feresc sa vorbeasca despre locurile in care practica sportul lor preferat au spus ca nu au fost putine datile cand au sarit de pe vagoane de tren sau de pe pasarele sfidand pur si simplu moartea.

„In Parkour nu ai limite, nu stiu cum sa spun, totul tine de tine, de cat curaj ai si de cat de bine pregatit esti. Ne-am intalnit de multe ori in gara si am sarit de pe un vagon pe altul, dar nu este atat de periculos, sunt alte scheme mult mai grele”, a spus tanarul.

Nimeni nu le poate interzice acestor tineri sa faca Parkour. Chiar daca este extrem de periculos ei risca. Nimeni nu poate sa-i urmareasca si sa le interzica sa faca asta. De multe ori intra pe ascuns in cladiri abandonate si fac antrenamente.

Visul fiecarui practicant de Parkour, fie ca este baiat, fie ca este fata este acelasi. Fiecare vrea sa faca cele mai sofisticate scheme, cu orice pret. Multi dintre acesti tineri ajung pe patul de spital sau chiar in mormant, insa totul tine de pregatirea fiecaruia, de noroc si de modul in care vrea sa atinga celebritatea in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *