Prima pagină » Local » Incendiar! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri, trimis în judecată! DIICOT a descoperit 25 de kilograme de substanțe extrem de periculoase!
Incendiar! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri, trimis în judecată! DIICOT a descoperit 25 de kilograme de substanțe extrem de periculoase!

Incendiar! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri, trimis în judecată! DIICOT a descoperit 25 de kilograme de substanțe extrem de periculoase!

16 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ prins când ridica un colet ce conținea 25 de kilograme de droguri va da explicații în instanță. Daniel Podoleanu este acuzat de trafic internațional de droguri. Frunzele de khat erau aduse prin intermediul unor colete poștale tocmai din Kenya

În urma unei capturi-record realizată de anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași, un individ a ajuns în fața instanței.
Astfel, reprezentanții DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Podoleanu, sub acuzația de trafic internațional de droguri. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al cauzei, după care judecătorii vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a lua o hotărâre în acest caz.

În urmă cu aproximativ două luni, anchetatorii au descoperit 25 de kilograme de khat, un drog de mare risc. Drogurile proveneau din Nairobi (Kenya). Pe data de 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Daniel Podoleanu, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

„Pe data de 11 noiembrie 2019, inculpatul D.P. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, două colete, expediate din Kenya, în cantitate totală de 25 de kilograme de frunze khat, ce conțineau cathinone, droguri de mare risc, respectiv cathine, droguri de risc. Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de ceai importate din Nairobi (Kenya)”, au menționat procurorii ieșeni.

Frunzele „de ceai” urmau să ajungă în Suedia

Oamenii legii au mai menționat că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, în vederea comercializării. De asemenea, pe 13 noiembrie 2019, Tribunalul Iași a dispus arestarea lui Daniel Podoleanu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Anchetatorii au mai spus că membrii rețelei le procurau din zona orașului Nairobi, iar, mai apoi, le trimiteau în România prin intermediul Poștei. Pachetele erau ambalate cu mare atenție, tocmai pentru a nu atrage atenția. La audieri, individul a susținut că, după ce ajungeau în România, drogurile erau expediate către alte persoane, în Suedia.

În seara zilei de 11 noiembrie 2019, Daniel Podoleanu a fost prins în flagrant. Flagrantul a fost realizat de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași. Concret, autoritățile l-au prins pe individ exact când ridica un colet de la Oficiul Poștal Vamă. Procurorii au descoperit că acesta avea o cantitate de 25 de kilograme de droguri.
Potrivit specialiștilor, originare din estul Africii, frunzele de khat conțin substanțe stimulante cu proprietăți asemănătoare amfetaminelor și pot declanșa psihoză și comportament agresiv. În Europa, consumatorii sunt preponderent din Anglia și Olanda, dar popularitatea acestei substanțe s-a extins și în țările nordice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *