Prima pagină » Titlurile zilei » Incendiar! Frumusețea unei domnișoare din Iași a pus cei mai temuți proxeneți pe gânduri. Au vrut să plătească 7.000 de euro ca să o aibă drept trofeu. Iubitul fetei a fost cel care a făcut oferta

Incendiar! Frumusețea unei domnișoare din Iași a pus cei mai temuți proxeneți pe gânduri. Au vrut să plătească 7.000 de euro ca să o aibă drept trofeu. Iubitul fetei a fost cel care a făcut oferta

22 sept. 2022, 02:00, 14 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Povestea indivizilor Alexandru Lipovanu și Alexandru Andrei care au obligat o tânără să practice prostituția luni întregi este pe cât de dramatică, pe atât de uluitoare. După ce s-au împrietenit cu o frumoasă domnișoară, în vârstă de 20 de ani, și au convins-o să practice videochat, profitând de problemele financiare pe care aceasta le avea, bărbații au obligat-o să se prostitueze, controlându-i toată activitatea, dar nu numai. Surse din cadrul anchetei au precizat că, în urmă cu ceva timp, tânăra obligată să se prostitueze a fost iubita unuia dintre cei doi proxeneți temuți

Se pare că tânăra primea de la proxeneți doar 35 de lei pentru mâncare, fiind obligată să le prezinte bonul și restul, în contextul în care „producea” și câte 1.500 de lei pe zi. În plus, victima era amenințată și obligată să șteargă mesajele din telefon, dar și să înregistreze relațiile intime pe care le avea cu fiecare client. Fata nu avea voie să-și vadă familia nici măcar de sărbători, trăind într-o teroare continuă.

La aproape 1 an de când proxeneții au fost ridicați de mascați, Alexandru Lipovanu și Alexandru Andrei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Obligată de „prieteni” să se prostitueze

O tânără obligată să se prostitueze într-un cartier de lux din Iași, zona Tătărași, a fost salvată din mâna proxeneților Alexandru Lipovanu și Alexandru Andrei, în urmă cu aproximativ un an, dar detalii halucinante au ieșit abia acum la iveală.  Indivizii care acum au fost condamnați la închisoare au obligat-o pe fata în vârstă de 20 de ani să întrețină relații sexuale contracost, banii obținuți fiind luați doar de ei. Fata primea doar 35 de lei, bani cheltuiți strict pe mâncare, de fiecare dată arătându-le indivizilor bonul fiscal.

Totul a început în februarie 2020, când victima s-a împrietenit cu Alexandru Lipovanu ce a convins-o să practice videochat, profitând de faptul că aceasta avea o situație financiară precară.

În decembrie 2020, Lipovanu împreună cu prietenul său au obligat-o pe tânără să practice prostituția cu niște prieteni, în mașină, ca mai apoi să-i creeze un profil pe un site cu anunțuri.

„În cursul lunii decembrie 2020, profitând de situaţia financiară precară a persoanei vătămate, inculpatul şi prietenul său au determinat-o pe victimă să practice prostituţia în autoturismul inculpatului. În primă fază, au determinat-o pe aceasta să practice prostituţia cu un grup de prieteni de-ai lor. I-au creat un cont pe site-ul Publi24.ro, rubrica Matrimoniale, unde se preciza că presta servicii sexuale contracost la domiciliul clienţilor, inculpatul efectuând plăţile pentru crearea contului şi pentru repostarea anunţului.

Conform procesului-verbal întocmit la data de 01.02.2021, rezultă că pe 13.01.2021 anunţul creat pe site-ul Publi24.ro, rubrica Matrimoniale, figura activ, descrierea fiind: «20 de ani, 168 cm, 64 kg, brunetă sociabilă, veselă și sexy ce pune accent pe discreție și igienă. Satisfacție maximă, servicii de top, poze 100 la sută reale. Te aștept în locația mea intimă și modernă. Disponibilă și pentru deplasări. Aștept telefonul tău pentru detalii și programări. NU ACCEPT persoane în stare de ebrietate sau alte stări». Tarifele practicate la locațiile menționate erau stabilite de inculpați, respectiv de 150 de lei finalizarea și 300 de lei ora”, precizau magistrații ieșeni.

Proxeneții temuți și zgârciți ai Iașului

Anchetatorii au precizat că, deși fata începuse activitatea, câștigând și câte 1.500 de lei zilnic, aceasta nu vedea bani de la proxeneți. Prezervativele, lubrifianții și alte obiecte necesare practicării prostituției erau cumpărate tot de Alexandru Lipovanu și Alexandru Andrei.

„Inculpații nu îi dădeau nicio sumă de bani persoanei vătămate, invocând faptul că erau folosiți pentru achitarea cheltuielilor de transport şi mâncare. Se reţine că persoana vătămată obținea aproximativ 1.000-1.500 de lei zilnic din practicarea prostituției, iar nevoile de subzistență ale acesteia erau cu mult mai mici, aproximativ 35 de lei pentru hrană. Persoana vătămată trebuia să le arate bonul, pentru ca inculpații să știe exact cât a plătit pentru mâncare, și să le remită restul de bani rămași. De asemenea, inculpatul se ocupa cu achiziționarea prezervativelor, lubrifianților, șervețelelor umede, toate cele necesare pentru practicarea prostituției de către persoana vătămată. Inculpații au instruit persoana vătămată să nu discute probleme legate de prostituţie la telefon, să folosească aplicaţia Telegram şi să vorbească cu ei codificat în legătură cu clienţii pe care-i are şi cu momentele când începe şi când termină, precum și despre tarifele practicate cu fiecare client. De asemenea, inculpații au instruit persoana vătămată să solicite sumele de bani de la clienți înainte de a presta serviciile sexuale și să le dea un mesaj «OK/K», semnificând că a primit banii, moment din care inculpații începeau să cronometreze timpul petrecut de persoana vătămată cu clienții” adăugau magistrații ieșeni.

Astfel, proxeneții realizau un control strict asupra fetei, în sensul că aceștia i-au instalat pe telefonul mobil și o aplicație numită Zenly pentru urmărire prin GPS ca să știe în orice clipă unde se află aceasta.

A vrut să o vândă pe câteva mii de euro

Sătulă de situație, fata și-a făcut curaj și i-a spus, la un moment dat, unuia dintre băieți, presupus iubit, că nu mai vrea să se prostitueze, dar imediat a fost amenințată cu faptul că o să o vândă unor proxeneți mai mari, în străinătate.

„L-a sunat pe unul dintre proxeneți pentru a-i spune că nu mai dorește să practice prostituţia. Acesta a dus-o pe persoana vătămată într-o parcare a complexului, unde a încercat să o convingă să se răzgândească, şi l-a anunţat pe prietenul său care a venit cu autoturismul propriu, începând să o amenințe cu acte de violenţă.

A vorbit cu cineva la telefon şi i-a spus că doreşte să o vândă, deoarece nu se mai înţelege cu ea, spunând de suma de 7.000 de euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul a sustras cartea de identitate a persoanei vătămate pentru a-i spori sentimentul de temere și pentru a o face să înțeleagă că o vor vinde. La aceeași dată, inculpatul i-a restituit persoanei vătămate actul de identitate, amenințând-o că, dacă nu va mai practica prostituția în folosul lor, o va vinde altor proxeneţi mai mari care o vor duce în străinătate să se prostitueze, va fi căutată şi ameninţată şi nu va mai călca în Iași”, menționau magistrații.

Amintim că polițiștii au apelat la ajutorul fetei pentru a-i prinde pe cei doi proxeneți. Tânăra i-a contactat, iar la scurt timp cei doi și-au făcut apariția la ușa apartamentului în care se prostitua. Mascații i-au luat ca din oală pe cei doi indivizi și i-au încătușat. Mașinile lor au fost percheziționate, iar polițiștii au găsit un pistol și un baston telescopic.

Aceștia au 25, respectiv 22 de ani. Unul dintre ei este din Botoșani, iar celălalt din Iași, la fel ca tânăra obligată să se prostitueze.

Comentarii
  • Don Pasquale

    3 ani cu suspendare?
    Asta’i justitia ce sa practica la Iasi?
    Le doresc judecatoarelor din tribunalul si judecatoria Iasi sa ajunga sa fie tratate ca victima cu 35/zi. Justitie putred de corupta , dezgustator.

  • @Don Pasquale Am avut aceeasi reactie. 3 ani cu suspendare pentru toate umilintele prin care a trecut fata aia. In curand vor profita de altele.

  • Și unde s pozele cu fata?

  • Incredibil! Cu suspendare… Nu ne mai facem bine.

  • 3 ani cu suspendare….astia s judecatorii.cea ma infecta speta de canalii din romania

  • Asta e un caz fericit ca au primit 3 ani cu suspendare!!!!. Unii afaceristi din Iasi, in urma verificarilor unor politisti primesc NUP, nu-i tare faza asta???

  • cum sa dai 3 ani de închisoare cu suspendare pentru asa ceva ?

  • ăștia îs temuți proxeneți ? toți mucosi ajung proxeneți bai fetelor da chiar nu va gândiți in pic și la viața voastră !? nimeni nu îți face dreptate și nu te ajuta dacă nu o faceți voi nu vedeți justiția romană 3 ani cu suspendare !! nu va mai îndrăgostiți de ,,mici bombardieri” mergeți la munca caci așa se câștiga banul nu prin. videochat sau prostituție

  • Când alegi calea cea mai ușoară sa faci bani cam asa soarta duci…duduia trebuia sa știe de la bun început cam la ce se poate aștepta…semeni vânt…culegi furtuna

  • sa_ma_pish_pe_judecatori

    Sa ne bagam ceva in justitia Mulii , de asta is platiti ghiotura de bani si ies la pensie la 42 de ani , asta e „stresul” magistratilor , sa dea cu suspendare la orice ??? Trafic de persoane , proxenetism…tu dai cu suspendare ????

  • Daca ai probleme financiare si materiale, sa isi caute un servici serios. Este vina fetelor care vor „lux” cat mai repede si cat mai usor. Lasa ca nu este prima data. Asa sunt unii, vor sa castige bani multi cat mai repede.

  • Interesant, cu spuspendare, pai si fata respectiva nu va fi cautata de acesti ordinari, jeguri ai societatii? Ce a rezolvat apeland la politie? NISTE BANI CHELTUITI PE PROCESE, CAM ATAT

  • Parerea mea e ca politia sa faca controale sub acoperire la toate fetele care practica aceasta meserie. Sa le sune ca si clienti , sa mearga la ele , sa le ia declaratii si la care i se pare lor ca mint sau ca este obligata sa faca meseria asta sa le mai faca vizite sau sa urmareasca locatia. Ma refer la vizite spre binele fetelor nu sa le aresteze sau sa le faca rau, din contra politia sa fie alturi de ele pt ca nu toate sunt fortate, sunt care fac meseria asta pt a-si castiga existenta. Si nu trebuie sa mearga politia la ele, pot merge cei de la politia locala ca innafara de sa fugareasca babele care vand zarzavat pe trotuar nu fac nimic bun. E greu in tara asta sa se poata face ceva. Se asteapa pana in ultima clipa pana intervine politia, sau in cel mai bun caz ori sa se predea inculpatul ori victima sa le dea piste de prindere a inculpatului.

  • Ăștia după ce au luat cu suspendare , sigur se cumintesc și de mâine se angajează în construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *