Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Încălzirea globală favorizează sarcinile riscante
Încălzirea globală favorizează sarcinile riscante

Încălzirea globală favorizează sarcinile riscante

17 nov. 2020, 13:06,
BZI.ro, în Sanatate

Un nou studiu subliniază că încălzirea globală are un impact asupra femeilor însărcinate. Cu cât valurile de căldură sunt mai puternice și mai lungi, cu atât femeile însărcinate vor fi mai vulnerabile. Noua cercetare publicata în Jurnalul BMJ explică modul în care temperaturile ridicate pot duce la avorturi spontane sau nașteri premature.

Perioadele de gestație sunt afectate de temperatura exterioară. Acest studiu reafirmă acest lucru, dar nu a fost primul care l-a evidențiat. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au studiat date perinatale (fie că este vorba despre rata nașterilor mortale sau a nașterilor premature) din 27 de țări, prin sinteza a 70 de studii din Europa, Australia, Noua Zeelandă sau chiar America de Nord.

Încălzirea globală favorizează sarcinile riscante

Majoritatea țărilor studiate au un nivel de trai ridicat, doar șapte dintre ele sunt considerate a avea venituri mici sau medii.

Rezultatele sondajului sugerează că un val de căldură crește riscul de a naște prea devreme sau de a naște un copil mort, cu 16%. Mai mult, în 18 dintre țările studiate, creșterile de temperatură sunt asociate cu nașterea copiilor mai slabi.

Dacă impactul căldurii asupra sarcinii este o realitate, indiferent de venitul țării, cercetătorii mai observă că pentru cei cu nivel socio-economic scăzut sau mediu, încălzirea globală va avea consecințe mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *