Prima pagină » Local » Încă un vis împlinit de părintele Dan Damaschin. Peste 100 de micuți au ajuns la mare: „Prima serie din cei 1.650 de copii a ajuns cu bine pe litoral” – FOTO

Încă un vis împlinit de părintele Dan Damaschin. Peste 100 de micuți au ajuns la mare: „Prima serie din cei 1.650 de copii a ajuns cu bine pe litoral” – FOTO

22 iun. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

Au plecat primii 150 de copii din Iași spre stațiunea Eforie Nord. Datorită părintelui Dan Damaschin, unii dintre aceștia vor vedea marea pentru prima dată, aceeași mare pe care au văzut-o doar la televizor

Vara aceasta, părintele Dan Damaschin, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, își dorește să ducă la mare, din donațiile făcute de oameni, 1.650 de copii care provin din familii defavorizate.

Încă un vis împlinit datorită părintelui Dan Damaschin

o poză cu prima serie de copii care au fost duși la mare de către părintele Dan Damaschin

Aceștia vor avea parte timp de o săptămână de activități din cele mai frumoase, mese bogate, așa cum ar trebui să aibă orice copil

Părintele Dan Damaschin, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, duce copiii la mare de ani buni de zile. Persoanele doritoare pot dona o sumă de bani pentru a trimite un suflet care provine dintr-o familie defavorizată într-o vacanță visată.

Luni seară, 19 iunie 2023, a plecat prima serie de copii și a ajuns în stațiunea Eforie Nord marți dimineață. Gara din Iași, de unde au plecat copilașii împreună cu câteva mămici și cu voluntarii ce sunt alături de ei, a fost plină de fericire. Părintele Damaschin mărturisește faptul că prima serie a ajuns cu bine, iar de-a lungul șederii va participa la tot felul de activități.

„Prima serie de copii a plecat luni seara, la ora 21.00, urmează să plec și eu, dar eu nu o să stau tare mult, pentru că am de muncit, dar am voluntarii care ne sunt alături și care o să fie alături de copii. Eu vin și plec, pentru că cineva trebuie să muncească pentru a-i duce pe copilași la mare. Prima serie de copii a ajuns marți dimineață la Eforie Nord, la ora 6 dimineața, totul este foarte bine, au ajuns cu bine și sunt foarte bucuroși. O să participe la tot felul de activități în această săptămână, cât stau la mare și au parte de cele mai bune condiții”, declară părintele Dan Damaschin.

O săptămână de vis la mare: „Vor avea parte, timp de o săptămână, de activități din cele mai frumoase, mese bogate, așa cum ar trebui să aibă orice copil”

o poză cu prima serie de copii care au fost duși la mare de către părintele Dan Damaschin

De-a lungul acestei veri vor merge la mare în jur de 1.650 de copii

De-a lungul acestei veri vor merge la mare în jur de 1.650 de copii, ceea ce înseamnă 13 serii. Deja a devenit un obicei, iar preotul Damaschin a dus la mare mii de micuți din zona Moldovei în anul trecut. Aceștia sunt copii care, deși provin dintr-un mediu defavorizat, au rezultate bune la învățătură.

Părintele cunoscut în toată țara pentru faptele bune pe care le face mărturisește că, timp de o săptămână, aceștia vor participa la tot felul de activități, vor avea parte de mese bogate, de dulciuri și de cele mai bune condiții. Vor fi organizate numeroase jocuri și activități distractive care vor aduce zâmbetele pe chipurile tuturor.

„«Moldovenii Sfântului Ioan Botezătorul», că așa am denumit prima serie, vor avea parte, timp de o săptămână, de activități din cele mai frumoase, mese bogate, așa cum ar trebui să aibă orice copil și cam tot ce ar trebui să aibă un copil pentru a fi fericit. Pentru toți copilașii am pregătit numeroase jocuri și activități distractive într-o locație de vis”, adaugă părintele Dan Damaschin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *