Prima pagină » Local » Încă un succes al caravanei mobile organizate de DSP Iași! Peste 100 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în acest weekend

Încă un succes al caravanei mobile organizate de DSP Iași! Peste 100 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în acest weekend

19 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Caravanele mobile organizate de Direcția de Sănătate Publică Iași au fost un real succes! Peste 100 de ieșeni au fost imunizați în doar 3 zile. Echipele medicale au fost prezente în mai multe locuri din municipiu, unde vaccinul administrat a fost Johnson & Johnson. Tot mai multe persoane solicită acest vaccin, deoarece nu necesită rapel

Echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică Iași (DSP) au reușit să imunizeze peste 100 de persoane. Caravanele mobile au fost în 4 locuri din municipiul Iași: Piața CUG, Complex Egros, Complex Sportiv Ciric, Esplanada Mimoza Păcurari. Joi, 15 iulie 2021 și vineri, 16 iulie 2021, medicii au vaccinat 70 de persoane.

„Caravanele mobile organizate cu scopul susținerii campaniei de vaccinare și pentru creșterea ratei de imunizare au fost un succes. Timp de 3 zile, echipele medicale au imunizat 120 de persoane și cu siguranță vom mai continua această acțiune. Sâmbătă, 17 iulie 2021, caravana a fost prezentă în Parcarea Piața CUG și în Parcarea Complex Egros. Medicii au petrecut 8 ore în cele două locuri și au vaccinat 50 de persoane. În județul Iași, vineri și sâmbătă au fost administrate în total 361 de doze cu Johnson.

Echipele medicale au fost pregătite și au oferit explicații tututor persoanelor care au avut nelămuriri cu privire la vaccin. Imunizarea în cadrul caravanelor nu necesită programare, vaccinarea se face pe loc. Ieșenii au nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală!”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Peste 200 de ieșeni au fost imunizați de la debutul caravanei mobile de vaccinare

De pe data de 30 iunie 2021 și până sâmbătă, 17 iulie 2021, echipele medicale organizate de DSP Iași au imunizat 270 de persoane. Chiar dacă prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 cu ajutorul caravanei mobile organizate de DSP Iași nu a reprezentat un succes, echipa medicală a reușit să imunizeze 150 de persoane. Prima caravană de imunizare împotriva COVID-19 a fost organizată în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași.
Atunci au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală nu a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun decât o oră. Programul stabilit inițial era de 3 ore. Echipa mobilă a revenit în cartier duminică, 4 iulie 2021. În acea zi au fost vaccinate încă 60 de persoane, iar, în cea de-a treia zi de imunizare, 8 iulie 2021, în același loc au mai fost vaccinate 75 de persoane.

Centre fără programare din județul Iași

În prezent, în județul Iași există 6 centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași. Acolo, serul administrat este Johnson & Johnson.
La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, la Palatul Culturii, la Casa de Cultură a Studenților și Cinema „Victoria” – Piața Unirii, vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor 6 centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În județ mai funcționează și 28 de centre de imunizare cu programare, unde se administrează serul Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 este singurul punct de vaccinare din județul Iași unde se mai administrează AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *