Prima pagină » National » Încă un scandal marca Clotilde Armand! Edilul a anunțat că vrea să închidă cel mai mare adăpost de câini abandonaţi

Încă un scandal marca Clotilde Armand! Edilul a anunțat că vrea să închidă cel mai mare adăpost de câini abandonaţi

09 feb. 2021, 18:54,
Bianca Rebegea, în National

Încă un scandal ia amploare în Capitală, mai precis în Sectorul 1. Edilul Clotilde Armand a anunţat că vrea să închidă cel mai mare adăpost de câini abandonaţi.

Oficialii adăpostului nu au primit nicio informație în acest sens, însă au fost chemați la discuții în Primărie. De asemenea, aceștia declară că nu este necesară închiderea adăpostului, deoarece proviziile ajung până în septembrie, iar bani au mai rămas încă de anul trecut.

De peste 10 ani angajaţii Romprest se ocupau gratuit de serviciile de îngrijire a câinilor. Cu toate acestea, din cauza scandalului în care este implicată primăria Sectorului 1, în data de 4 februarie, firma de salubrizare şi-a retras toţi angajaţii de acolo.

„Am fost chemaţi la Primărie pentru a vedea cum reuşim să facem ca viaţa acestor animale să nu fie afectată de această schimbare”, a spus pentru Antena 3 un reprezentant al adăpostului de câini Odăi.

Clotilde Armand nu i-a anunțat pe cei de la adăpost, însă a postat un mesaj pe o rețea de socializare, preluând transmia live a unuia dintre participanți.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații care luptă de mulți ani pentru protecția animalelor despre situația de la Odăi și concluzia este una foarte clară:

Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea își asumă să deschidă patru centre de sterilizare în sectorul 1! Mulțumesc celor care au participat la această întâlnire și îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a scris edilul Sectorului 1 pe Facebook

Reprezentanții adăpostului consideră că sunt interese ascunse la mijloc

Unii dintre reprezentanți sunt de părere că edilul are interese ascunse, pentru care dorește închiderea adăpostului. În acest fel, ei se așteaptă ca 750 de câini să fie eutanasiaţi.

„Este o crimă. Înainte ca domnia sa să ajungă primar spunea că o să aibă grijă de acest adăpost cu partidul din care face parte şi dintr-o dată s-a sucit. Acum vrea să-l desfinţeze. Se pare că este un interes imobiliar”, a spus pentru Antena 3 un reprezentant al adăpostului.

Lunar sunt aduşi 50-60 de câini capturaţi de pe domeniul public. Din nefericire, spre adopţie pleacă în medie doar 30.

Compania Romprest s-a răzgândit și a decis să trimită înapoi cei 10 angajaţi retraşi.

„A intervenit domnul primarul Nicuşor Dan. La rugăminţile dânsului vom asigura, până o să murim de tot, vom asigura şi acolo prestaţia de care e nevoie”, a spus pentru Antena 3, Răzvan Duca director executiv Romprest.

Ce gafă a mai făcut primarul Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a luat o decizie fără precedent. A oprit finanțarea a patru dintre cele mai mari și importante spitale din București și din țară.

Astfel, Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, a comentat hotărârea luată de primarul și consilierii PNL și USR-PLUS din Sectorul 1.

”Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei.

La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani.”, a declarat Alexandru Ulici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *