Prima pagină » Actualitate » Incă un scandal în coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR! Alina Gorghiu (PNL) îi cere demisia primarului Timișoarei, Dominic Fritz (USR)

Incă un scandal în coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR! Alina Gorghiu (PNL) îi cere demisia primarului Timișoarei, Dominic Fritz (USR)

26 mai 2021, 12:32,
George Cristian, în Actualitate

O nouă zi un alt scandal în interiorul coaliţiei de guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR. De această dată scandalul a izbucnit după ce senatorul PNL, Alina Gorghiu îl acuză pe primarul Dominic Fritz de la USR de faptul că nu s-a ocupat cu achiziţionarea unor certificate verzi. Aceasta îi cere demisia edilului de Timişoara.

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, senatorul PNL susţine că Colterm Timișoara a primit o amendă uriaşă ca urmare a dezinteresului din primăria Timişoara.

Alina Ghorghiu îi cere demisia de onoare a lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei

Într-o postare publicată pe reţelele de socializare, senatorul PNL, Alina Ghorghiu i-a cerut demisia lui Dominic Fritz din cauza faptului că autorităţile au primit o amendă în valoare totală de 21 de milioane de euro. Aceasta a menţionat că amenda se datorează faptului că primăria aşteaptă bani de la Guvern în loc să prezinte soluții.

”21 de milioane de euro, amenda primită de Colterm Timișoara pentru că nu a cumpărat certificatele anti-poluare pentru 2020. Asta pentru că Primăria, în loc să prezinte soluții, aștepta permanent bani de la Guvern!

Ca senator de Timiș, am vorbit de câteva ori cu prim-ministrul Cîțu pe tema Timișoara, a banilor necesari pentru județ, pentru proiectele esențiale locale. Și, de fiecare dată, sprijinul a fost concret.

Problema Colterm este foarte gravă și trebuie găsită urgent soluție. Regretabil că nu aud nimic de la primar. Doar că el e discret și alții au stricat.

Nu fac vreun concurs cu Dl Fritz de genul „cine deschide ușa mai repede” și nici nu așteaptă cineva vreun mulțumesc, dar, să nu ai soluții, la un an de când ai fost ales, asta mi se pare scandalos. Iar o demisie de onoare în cazul celor direct responsabili se impune. Sigur găsește prin primăria să, că parcă zicea la un moment dat despre viceprimarul Lațcău “că poate fi trezit la 3 noaptea să spună cum trebuie restructurat Colterm”…între timp, noaptea a trecut, personajele fără soluții rămân.”, scrie Alina Gorghiu.

Scandaluri peste scandaluri intre USR și PNL! Cristian Ghinea ar putea fi remaniat

De la venirea la Guvernare, cele două formaţiuni par mai degrabă mai preocupate să se certe între ele decât să guverneze. Au fost, probabil, zeci de scandaluri iar unele dintre ele au fost terminate cu remanieri. Cel mai recent scandal din coaliţia de Guvernare a fost cel în care a fost implicat Cristian Ghinea.

BZI.RO aducea în atenţia publică mai multe certuri între liberali şi USR-isti pe tema Ministerului Fondurilor Europene. Liberalii sunt nemulţumiţi că ministrul ar fi luat decizii de unul singur fără să se consulte, aşa cum ar fi normal, cu premierul Ludovic Orban sau cu ministrul Muncii și cel al Finanțelor.

Întreaga chestiune ar urma să fie tranșată la nivel de şedinţa de coaliţie. Există o probabilitate ca totul să se termine cu o remaniere a lui Ghinea.

USR pare să se înţeleagă mai bine cu PSD decât cu PNL

Tot în ultimele luni, cei din USR par să se înţeleagă mai bine cu PSD decât cu partenerii de coaliţie. Vorbim despre faptul că multe organizaţii locale au făcut diverse alianțe cu cei de la PSD în detrimentul partenerilor de Guvernare.

Un exemplu concret este alianţa din municipiul Codlea din Brașov unde, USR-ul a votat bugetul impus de PSD. Dezvăluirile au fost făcute de un consilier PNL care spunea că în schimbul votului, USR-ul a primit mai multe poziţii avantajoase în diverse companii de stat. Și la Iași USR-ul s-a făcut remarcat printr-o alianţă cu PSD. Pe tema bugetelor judeţului Iași şi a municipiului Iași, USR a votat cot la cot cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *