Prima pagină » Actualitate » Încă un medic din România a suferit paralizie temporară după ce s-a vaccinat anti-COVID-19!

Încă un medic din România a suferit paralizie temporară după ce s-a vaccinat anti-COVID-19!

05 feb. 2021, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Încă un medic din România a suferit paralizie temporară după ce s-a vaccinat anticoronavirus. Este vorba despre un doctor rezident din Cluj. Acesta a făcut semipareză după ce i-a fost injectat serul.

„Mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greață, amețeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mișc, a fost ca o semiparalizie pe partea stângă, în zona în care fost administrată și prima doză”, a declarat medicul rezident.

Ulterior, medicul a spus că și-a revenit.

Un medic din Vâlcea a suferit paralizie temporară

Un medic din județul Vâlcea, vaccinat, joi, 4 februarie, cu doza de rapel, a suferit o paralizie temporară facială.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Medicul care a suferit paralizia temporară facială are 32 de ani. Potrivit MS, reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri.

Care este starea doctoriţei din Vâlcea

Femeia şi-a revenit repede şi ar fi mers la o unitate sanitară dintr-un centru privat, pentru investigaţii suplimentare, au precizat reprezentanții Ministerulu iSănătății. Doctoriţa este tânără, şi-a revenit repede şi nu suferă de alte boli.

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

Asistent medical, în stare gravă

Un asistent medical, în vârstă de 64 de ani, care lucrează la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ, a făcut vaccinul anti-COVID-19 pe 5 ianuarie şi a fost depistat pozitiv înainte să apuce să facă rapelul.

Asistentul medical a fost internat la Boli infecţioase cu o formă medie a bolii, însă starea sa s-a agravat şi a fost mutat ulterior la secţia ATI, unde a fost intubat.

„La aproximativ 10 zile după ce a primit prima doză a vaccinului, au apărut simptomele. A fost confirmat pozitiv. A fost internat cu o formă medie de boală. Evoluţia nu a fost favorabilă. A fost transferat la Terapie intensivă şi în cursul zilei de ieri a fost transferat, la cererea familiei, la Cluj”, a declarat Cristina Iacob Atănăsoaie, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Până în prezent, nu se poate stabili o cauzalitate între administrarea vaccinului şi evoluţia stării de sănătate a bărbatului, întrucât acesta avea şi alte comorbidităţi, spun medicii.

Radu Țincu: „Sunt reacții normale“

Medicul Radu Țincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca din București, a spus că este normal ca după inocularea celei de-a doua doze de vaccin să apară reacții adverse mai agresive.

„Este firesc să se întâmple așa. Prima doză este o doză în care ne întâlnim pentru prima dată în viața noastră cu proteina Spike, proteina de surpafață a virusului, pe care organismul o identifică, o analizează și începe din a 10-12 zi să producă anticorpi împotriva acestei proteine a virsului SARS-CoV-2. În momentul în care vine a doua doză de rapel deja avem o imunitate a acestui virus și este evident că reacțiile sunt puțin mai «furtunoase», pentru că anticorpii pe care deja îi avem creați încep să reacționeze împotriva acestui rapel“, a menționat Radu Țincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`