Prima pagină » Economic Local » Încă un focar de pestă porcină în judeţul Iaşi! Ce localitate este afectată
Încă un focar de pestă porcină în judeţul Iaşi! Ce localitate este afectată

Încă un focar de pestă porcină în judeţul Iaşi! Ce localitate este afectată

15 ian. 2020, 13:27,
BZI.ro, în Economic Local

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras are un anunţ de ultima oră. Într-o postare publicată pe o reţea de o socializare, prefectul judeţului Iaşi a transmis faptul că într-o gospodărie din comună Ciorteşti a fost descoperit un focar de pesta porcină.

”Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în județ, mai exact într-o gospodărie din Comună Ciortești. Astăzi dimineață s-a întrunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), în care am aprobat planul de măsuri în vederea eradicării. La ședința CLCB a participat și primarul Comunei Ciortești, dna Alina Apostol, care a ridicat problema numărului mare de porci mistreți din zonă, situație care generează de mult timp probleme pentru locuitori.” declară Marian Grigoras.

În altă ordine de idei, Marian Grigoras că avea o întrevedere cu Garda Forestieră pentru a găsi o soluţie corespunzătoare la problema mistreţilor din localitatea mai sus menţionata:

”Având în vedere că specialiștii în domeniu au indicat de cele mai multe ori o origine silvatică a virusului pestei porcine africane, vom organiza în cursul săptămânii viitoare o întâlnire cu reprezentanții Gărzii Forestiere şi cu administratorii fondurilor de vânătoare, în contextul discutării aplicării riguroase a planurilor de măsuri emise până acum de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor.” conchide Marian Grigoraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *