Prima pagină » National » Încă un focar de coronavirus în Prahova: Zeci de angajați au fost testați pozitiv
Încă un focar de coronavirus în Prahova: Zeci de angajați au fost testați pozitiv

Încă un focar de coronavirus în Prahova: Zeci de angajați au fost testați pozitiv

25 aug. 2020, 14:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Încă un focar de coronavirus a fost depistat în județul Prahova. 31 de angajați ai unui agent economic au fost depistați cu noul coronavirus, au transmis astăzi reprezentanții Prefecturii.

În județul Prahova sunt deja 11 focare active, cu un număr de 230 de persoane bolnave, toate locurile din ATI sunt ocupate, iar unitatea mobilă este defectă. Numărul total de locuri pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate.

Încă un focar de coronavirus în Prahova: Situație disperată la ATI

Direcția de Sănătate Publică Prahova a raportat Prefecturii un nou focar, identificat la un agent economic din Câmpina. La această firmă confirmate cu noul coronavirus 31 de persoane dintre cele 83 angajate.

Epidemiologii au decis să izoleze contacții direcți, să fie dezinfectat locul de muncă, iar conducerea firmei a dispus reorganizarea temporară a activității cu restrângerea ei.

„Toate locurile ATI (20) de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de la Spitalul Municipal Câmpina sunt ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice”, spun reprezentanții Prefecturii Prahova.

22 de persoane au fost infectate la un centru medico-social

Un focar de COVID-19 este la Băicoi, unde 22 dintre cei 52 de beneficiari ai centrului medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte fiind testați pozitiv.

Potrivit DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la un centru medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte, din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

22 de beneficiari, din 52 testați, au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit sursei citate.

Persoanele infectate au fost evaluate de către un medic de urgență și nu s-a considerat necesară internarea în spital. Asatfel, bolnavii au fost izolați pe un alt nivel de beneficiarii negativi.

Pacienții care au COVID-19 vor fi monitorizați zilnic de un medic de Interne/Boli Infecțioase de la Spitalul Băicoi.

Un alt focar este activ la Centrul rezidențial pentru vârstnici din Breaza, unde sunt aproape 60 de cazuri pozitive.

Focar de COVID-19 la centrul social din oraşului Urlaţi

Mai multe de jumătate dintre persoanele cu handicap psihic internate într-un centru de recuperare au fost depistate cu noul coronavirus. Din 39 de persoane găsite infectate, 24 au fost transferate la spital.

Întregul personal, dar şi persoanele internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, au fost testate, după cum precizează autorităţile din Prahova. Situaţia a escaladat într-un mod alert după ce săptămână tecuta au fost depistate câteva cazuri în centrul aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

În Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 3834 de persoane, dintre care 907 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 132 de prahoveni au decedat.

Focar de coronavirus la singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

La Clinica de Hematologie din Craiova a fost înregistrat un focar de COVID-19, unde 12 din cei 30 de asistenţi medicali au fost infectați. Conform directorului medical la Spitalul Filantropia Craiova, Lorena Dijmărescu, au fost contaminați și doi pacienți.

Pentru că acum clinica nu dispune de suficient personal, în următoarele două săptămâni vor fi primite doar urgențele. În acest moment, sunt internați 10 pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`