Prima pagină » Actualitate » Incă un atac armat în SUA unde trei persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul în mall
Incă un atac armat în SUA unde trei persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul în mall

Incă un atac armat în SUA unde trei persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul în mall

18 iul. 2022, 09:04,
BZI.ro, în Actualitate

Trei persoane au murit și alte două au fost rănite după ce un împușcător a deschis focul în zona de alimentare a unui centru comercial din Greenwood, Indiana, duminică seara, a spus poliția. În jurul orei 18:00, ora locală, mai multe persoane au sunat la 911 pentru a raporta un împușcător activ la Greenwood Park Mall, a declarat reporterilor șeful Departamentului de Poliție din Greenwood, Jim Ison.

Incidentul vine la ceva timp după ce pe 4 iulie un atentator a împuşcat mai multe persoane care sărbătoreau ziua SUA.

Atac armat în SUA unde trei persoane au murit

Anchetatorii cred că bărbatul înarmat neidentificat, un bărbat adult, a fost lansat un atac armat în SUA unde a ucis trei persoane. Atentatorul ar fi fost ucis de un tânăr de 22 de ani, înarmat legal, care „a observat împușcătura în desfășurare”, a spus Ison.  Printre victime se numără un bărbat și patru femei, inclusiv o fetiță de 12 ani ai cărei părinți a adus-o la spital cu răni ușoare după împușcătură, a spus un oficial al poliţiei, menționând că se așteaptă că ea va fi „foarte bine”. A doua victimă rănită a fost internată în spital și în stare stabilă de duminică seara, a spus Ison.

Un martor a spus că se afla la Old Navy în mall când ea și mama ei au auzit patru împușcături și au crezut că caruselul din apropiere se strică.

„Următorul lucru pe care îl știi, mai auzi încă șase focuri și îi vezi pe toți alergând”, a spus Harding pentru afiliatul CNN. Harding a spus că nu crede că se va întoarce la un mall „foarte mult timp”.

Potrivit lui Ison, bărbatul înarmat pare să fi folosit o pușcă cu pistol lung, deși forțele de ordine nu au recuperat nicio armă de la fața locului în momentul în care a vorbit cu reporterii, a spus el.

Au existat 350 de împușcături în masă în acest an, conform Arhivei pentru violență cu arme care, la fel ca CNN, definește un împușcătură în masă ca fiind unul în care patru sau mai multe persoane sunt împușcate, fără a include împușcatorul.

Legea armelor letale este permisivă în SUA

Incidentele de acest fel sunt din ce în ce mai întâlnite în SUA unde legea armelor legale este permisivă. Fără prea mult chin, aproape orice american major poate deține legal o armă de foc. Asta în condițiile în care după atacul armat de la o școală s-a vorbit despre înăsprirea legii. Momentan, republicanii și democrații nu au ajuns la un consens în această privină. Oricum, americanilor par că nu doresc ca legea să fie modificată.

Din cauza unei potențiale pierderi a electoratului, politicienii din SUA nu se grăbesc să facă legi pentru a diminua accesul la arme letale.  Anul acesta, doar 36% dintre americani s-au declarat nemulțumiți și au dorit legi mai stricte pentru controlul armelor. Șaizeci și unu la sută au fost fie mulțumiți (41%), și au dorit legi mai puțin stricte (13%), fie nemulțumiți și nu au dorit nicio schimbare (7%).

Așadar, atacul armat în SUA s-a soldat cu uciderea a trei persoane și din păcate, probabil, nu va fi ultimul de acest fel în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *