Prima pagină » International » Încă un atac armat în SUA. Trei persoane au fost ucise, iar alte șapte prezintă răni grave
Încă un atac armat în SUA. Trei persoane au fost ucise, iar alte șapte prezintă răni grave

Încă un atac armat în SUA. Trei persoane au fost ucise, iar alte șapte prezintă răni grave

05 iul. 2022, 23:46,
BZI.ro, în International

În această dimineață, în timpul unei petreceri cu ocazia Zilei Naționale a Americii, de 4 iulie, în nordul-vestul statului Indiana, orașul Gary, a avut loc un atac din urma căruia au rezultat trei persoane decedate și șapte răniți.

Atacul a avut loc într-un cartier rezidențial din Gary, Indiana, în jurul orei 12:45. Ofițerii care au ajuns la fața locului au găsit trei persoane care nu prezentau semne compatibile cu viața prezentau leziuni incombatibile cu viața, a declarat lt. Dawn Westerfield de poliție orașului.

Răniții au fost duși la spitale, a spus Westerfield. Autoritățile nu au făcut publice informații cu privire la gravitatea rănilor suferite.

Anchetatorii încearcă să stabilească circumstanțele atacului armat

Westerfield a spus că anchetatorii încearcă să stabilească circumstanțele atacului armat, inclusiv dacă au fost implicați mai mult de un atacator. Poliția a spus că din primele informații, se pare că atacul armat a început în timpul a ceea ce a fost probabil o petrecere de celebrare a zilei naționale.

Biroul legiștilor din Lake County a spus că persoanele ucise sunt o femeie de 20 de ani din Olympia Fields, Illinois; un tânăr de 26 de ani din Lafayette, Indiana; și un tânăr de 25 de ani din Merrillville, Indiana.

Atacul armat are loc după ce au avut loc incidente violente în toată țara de 4 iulie, inclusiv un atac în masă la o paradă din 4 iulie în Illinois, unde șase persoane au fost ucise și cel puțin 30 de persoane au fost rănite.

Cinci persoane au fost ucise și ale 16 la o paradă de 4 iulie din Illinois

Cinci persoane au fost ucise și alte 16 au fost rănite la o paradă de Ziua Americii, desfășurată în Highland Park, ieri dimineață. Potrivit autorităților, un bărbat înarmat a început să tragă, la 10 minute după ce a început parada.

Biroul șerifului din Lake County, unde se află Highland Park, a confirmat că a avut loc un schimb de focuri și a îndemnat oamenii să nu se apropie de zonă. Biroul șerifului nu a confirmat însă numărul victimelor.

Un suspect al atacului armat din SUA a fost reținut

Poliția americană a arestat un suspect după ce șase persoane au fost ucise într-un atac armat la o paradă de Ziua Independenței din Highland Park, Illinois. Robert E Crimo III, 22 de ani, a fost reținut după o scurtă urmărire, a spus poliția. Omul înarmat s-a urcat pe un acoperiș, trăgând la întâmplare în spectatori folosind o pușcă de mare putere.  Este cea mai recentă împușcătură în masă care a lovit SUA – a existat una în fiecare săptămână din 2022. Președintele Joe Biden a spus că a fost „șocat” de violență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *