Prima pagină » National » Încă o zi liberă de la stat pentru angajații români. Deputații din Comisia de Muncă au aprobat proiectul
Încă o zi liberă de la stat pentru angajații români. Deputații din Comisia de Muncă au aprobat proiectul

Încă o zi liberă de la stat pentru angajații români. Deputații din Comisia de Muncă au aprobat proiectul

31 aug. 2022, 18:21,
în National

Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a aprobat astăzi, 31 august, un proiect prin care angajații români vor mai primi o zi liberă de la stat.

Potrivit deputatului USR Cristian Seidler, este vorba despre ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, notează G4Media.

Proiectul urmează să fie votat și în Camera Deputaților și, dacă va fi aprobat, va fi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Zilele libere rămase în 2022

– 30 noiembrie – Sfântul Andrei

– 1 decembrie – Ziua Naţională a României

– 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun

Conform Codului Muncii, dacă un angajator refuză să îi ofere angajatului zile libere sau spor salarial pentru sărbătorile legale lucrate, riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

PSD propune majorarea salariului minim brut și creșterea pensiei minime

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri un pachet de măsuri sociale pe care PSD le va propune spre aprobare în coaliția de guvernare. Social-democrații vor majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. Oficialul din Guvern a spus că impactul bugetar al creșterii pensiilor este de 11 miliarde de lei.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă.

Dacă tot vorbim de muncă, doar într-o lună de zile, contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă sunt în număr de 100.000. A doua măsură îi vizează pe cei 1,3 milioane de seniori ai României care încasează pensia minimă. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. În coaliție vom propune și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a declarat Marius Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`