Prima pagină » Local » Încă o zi, încă un șofer beat! Un bărbat din Răducăneni s-a răsturnat cu mașina din cauza consumului de alcool
Încă o zi, încă un șofer beat! Un bărbat din Răducăneni s-a răsturnat cu mașina din cauza consumului de alcool

Încă o zi, încă un șofer beat! Un bărbat din Răducăneni s-a răsturnat cu mașina din cauza consumului de alcool

03 mart. 2022, 08:00,
Andreea Andrei, în Local

Unii șoferi din județul Iași devin o adevărată amenințare din pricina consumului de alcool la volan. După ce, în luna februarie 2022, a “plouat” cu șoferi băuți, pe 1 martie, un alt șofer a provocat un accident din pricina alcoolului. Poliția continuă să înăsprească sancțiunile.

Condusul sub influența băuturilor alcoolice devine o problemă în Iași. În fiecare zi, polițiștii sunt chemați la câte un accident rutier produs din această cauză.

Astfel de șoferi sunt prinși uneori înainte de a se întâmpla orice tragedie, lucru ce stimulează înăsprirea controalelor și filtrelor făcute de către agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Un panou cu informații în fața Consiliului Local Raducaneni

Accidentul s-a produs în comuna Răducăneni

Încă un șofer beat! De data aceasta, din Răducăneni

Un politist cu aparat etilotest, langa o masina

Condusul sub influența băuturilor alcoolice crește de zeci de ori riscul de accident

În noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2022, un bărbat din Răducăneni a răsturnat automobilul personal în afara unei șosele. Acesta a fost prins de către polițiști cu 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform etilotestului. În urma impactului, bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost rănit, iar polițiștii ajunși la fața locului l-au dus la o unitate medicală, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au transmis ieri reprezentanții IPJ Iași.

Bărbatul dă startul incidentelor cu șoferi băuți din lună martie, după ce, în ultimele 2 zile ale lunii februarie 2022, a fost prins câte un șofer băut pe seară, iar unul dintre aceștia a comis chiar un accident cu daune importante.

O masina implicata intr-un accident si o autospeciala de pompieri, pe o strada din Iasi

Accidentele se înmulțesc în ciuda acțiunilor preventive susținute de IPJ Iași

Poliția face din ce în ce mai multe controale

Masini avariate intr-o parcare

Toate accidentele produc daune materiale, de cele mai multe ori ireparabile

Zilnic, polițiștii ieșeni fac controale și filtre rutiere pentru a menține ordinea și siguranța pe străzile din Iași, dar, cu toate acestea, șoferii nu se dezmint și continuă punerea în pericol a tuturor participanților la trafic. Polițiștii din Iași au reținut în prima zi de primăvară 15 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, un pieton a fost amendat deoarece a traversat strada printr-un loc nepermis și alți 5 au săvârșit alte contravenții.

„Pe data de 1 martie 2022, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 56 de amenzi, în valoare totală de 13.795 de lei”, au declarat ieri reprezentanții IPJ Iași.

Cu toate că sancțiunile și prevederile legale sunt din ce în ce mai dure, în ultima perioadă au fost găsiți tot mai mulți șoferi băuți. Astăzi deja a avut loc un accident cu două mașini implicate și două victime. Acțiunile Inspectoratului de Poliție al Județului Iași vor continua, prioritizând siguranța pe șosele.

„Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie”, au încheiat reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *