Prima pagină » Local » Încă o urmărire ca în filme, la Iași! Polițiștii au tras focuri de armă după un șofer beat care s-a trezit în GTA Vice City. După tot circul, tânărul este liber

Încă o urmărire ca în filme, la Iași! Polițiștii au tras focuri de armă după un șofer beat care s-a trezit în GTA Vice City. După tot circul, tânărul este liber

12 apr. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Local

Încă o urmărire ca în filme, la Iași. În weekend, un tânăr care se afla sub influența alcoolului a fost urmărit în trafic după ce a călcat pedala de accelerație la fund în momentul în care polițiștii i-au făcut semn să oprească. Până nu au tras cu arma, oamenii legii nu au reușit să-l prindă pe tânărul teribilist. Totuși, din fericire, nu a fost nimeni rănit, iar acum tânărul urmează să fie anchetat

Un tânăr a fost urmărit pe străzile din Iași după ce s-a urcat beat la volan și a încercat să scape de polițiștii pe care îi avea pe urme. Era trecut de miezul nopții când Andrei M. a trecut prin fața unui echipaj de poliție. Oamenii legii i-au făcut semn să oprească, însă acesta a călcat pedala de accelerație la fund și nu s-a oprit până când nu a intrat în două autoturisme parcate.

Ulterior, Andrei a coborât din mașina pe care o conducea, un Afla Romeo, și a luat-o la fugă. Polițiștii i-au luat urma și au tras mai multe focuri de armă în aer. Tânărul s-a speriat și s-a oprit, moment în care polițiștii l-au imobilizat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă în astfel de cazuri s-ar putea petrece adevărate tragedii. Acum, tânărul teribilist are de dat explicații în fața legii. Pe lângă faptul că o bună bucată de timp va fi pieton, tânărul riscă să ajngă în spatele gratiilor.

Dosar penal, deschis pe numele tânărului după urmărirea de la miezul nopții

Polițiștii au deschis pe nume lui un dosar penal.

„La data de 10.04.2021, în jurul orei 02:00, un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor Secției 6 Poliție, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. Tânărul de 23 ani a acroșat două auto parcate, iar apoi a coborât din auto și a luat-o la fugă, însă polițiștii l-au prins, imobilizat și condus la sediul poliției pentru verificări. Pentru prinderea tânărului, au fost trase focuri de armă în plan vertical. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ulterior, aceștia au precizat că nu au luat nicio măsură preventivă față de el, iar cercetările se vor efectua în stare de libertate.

Tot mai multe incidente grave, pe străzile din Iași

În urmă cu câteva luni, polițiștii ieșeni care se aflau în trafic au observat că un tânăr aflat la volanul unui autoturism marca Seat a acroșat o mașină marca BMW și și-a continuat deplasarea. Atunci, oamenii legii au încercat să-l oprească, dar tânărul a călcat pedala de accelerație și a gonit cu polițiștii pe urme. În zona Tudor Neculai, tânărul a fost prins.

„Agenții din cadrul Secției VI de Poliție efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un tânăr de 20 de ani, din municipiul Iași, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, având montate plăcuțe cu un număr de înmatriculare care aparținea unui alt vehicul.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

După ce a petrecut câteva ore în Arestul Poliției, Cosmin Astratinei a ajuns în fața magistraților. Tânărul a sperat că va fi pus în libertate, însă nu a fost așa. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *