Prima pagină » Local » Încă o serie de proteste la Prefectura Iași! Sindicaliștii din cadrul Sociețătii Feroviare Regionale Iași protestează – FOTO

Încă o serie de proteste la Prefectura Iași! Sindicaliștii din cadrul Sociețătii Feroviare Regionale Iași protestează – FOTO

17 feb. 2021, 12:52,
BZI.ro, în Local

În aceste momente, reprezentanţii Uniunii Teritorială a Sindicatelor Mișcare Comercial din cadrul Societăţii Feroviare Regionala Iași organizează o mişcare de protest la Instituţia Prefectului din Iași.

Protestatarii sunt nemulţumiţi pentru că Guvernul nu a pus în aplicare a legii Statutul CFR-istului, Guvernul nu asigură condiţii mai bune de muncă sau ierarhizarea salariilor. Un protestatar declară faptul că sunt angajaţi cu vechime de 20 de ani în instituţie şi care câștigă acelaşi salariu cu al unui începător.

Solicitările sunt diverse şi se referă în special la aplicarea legii statutului CFR-istului. Vrem condiţii mai bune de muncă, vrem o ierarhizarea a salariilor. Vă ofer doar un exemplu! Cum e posibil ca un angajat al CFR cu o vechime de peste 20 de ani să aibă același salariu cu un începător. Este de neconceput. În plus, tinerii din România, tinerii capabili, nu vin să lucreze la CFR pentru salarii de 2.000 maxim 2.200 de lei. Angajaţii din Iași au solicitat ani la rândul toate aceste modificări şi nu s-a întâmplat nimic. a declarat Sorin Ciocan, lider sindical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *