Prima pagină » Razboi în Ucraina » Încă o rundă de negocieri încheiată fără pace între Rusia și Ucraina
Încă o rundă de negocieri încheiată fără pace între Rusia și Ucraina

Încă o rundă de negocieri încheiată fără pace între Rusia și Ucraina

15 mart. 2022, 22:59,
în Razboi în Ucraina

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a anunțat, în această seară, că a patra rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia a fost dificilă. Consilierul a transmis că există contradicții fundamentale între cele două părți, însă există și loc pentru compromis. Discuțiile vor fi reluate miercuri, 16 martie.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis, marţi seară, pe Twitter, că cea de-a patra rundă de negocieri dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei s-au terminat.

”Vom continua mâine”, a transmis Podoliak, adâugând că procesul de negociere este ”foarte dificil şi dens”. Potrivit lui Podoliak, ”există contradicţii fundamentale”.

”Dar, cu siguranţă, există loc de compromis. În pauză se va continua lucrul pe subgrupe”, a mai anunţat Podoliak.

Pe agenda negocierilor existau un armistițiu și o retragere a trupelor ruse

Anterior, acesta precizase că cea de a patra rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia s-a reluat marţi, după o pauză în cursul zilei de luni.

Pe agenda negocierilor de marţi se afla un ”armistiţiu şi o retragere a trupelor” ruse din Ucraina, anunţa Podoliak.

Cum au decurs negocierile anterioare

Până în acest moment, alte trei runde anterioare de negocieri au avut loc în Belarus după intrarea în Ucraina a zeci de mii de soldaţi ruşi, acestea fiind focalizate în special asupra creării de coridoare umanitare pentru civili.

Bulgaria s-a oferit să găzduiască posibile negocieri între preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi omologul său rus, Vladimir Putin, în timp ce atacul rus asupra Ucrainei se intensifică, informează vineri DPA.

„Vedem că ambele părţi realizează tot mai mult că războiul nu este o soluţie”, a declarat preşedintele bulgar, Rumen Radev, în faţa jurnaliştilor, în timpul unei vizite la un punct de trecere între România şi Bulgaria, folosit de refugiaţi ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`