Prima pagină » National » Încă o moarte suspectă la Spitalul Sf. Pantelimon. A fost găsit scos din priză injectomatul unui pacient
Încă o moarte suspectă la Spitalul Sf. Pantelimon. A fost găsit scos din priză injectomatul unui pacient

Încă o moarte suspectă la Spitalul Sf. Pantelimon. A fost găsit scos din priză injectomatul unui pacient

13 aug. 2024, 20:00,
în National

Managerul interimar al Spitalului Sf. Pantelimon, Răzvan Jitianu, a confirmat, pentru cititorii HotNews.ro, că luni, 12 august, în prima sa zi ca manager, i-a fost înaintată o sesizare din partea unei asistente în care aceasta semnala că sâmbătă, 10 august, a găsit scos din priză injectomatul unui pacient. Jitianu spune că spitalul a transmis sesizarea către Parchet. Conform managerului, pacientul a murit luni noapte.

„Ieri (n. red.: luni), în prima mea zi de mandat de manager, în jurul prânzului, nici eu nu mai rețin exact, pe hol, o asistentă din terapie intensivă mi-a înmânat o sesizare vizavi de un incident de sâmbătă, cum că ar fi găsit un injectomat tras din priză. Am înregistrat cererea, am dat-o la departamentul juridic, departamentul juridic a întocmit un dosar pe care l-am trimis la organele de anchetă”, a spus, pentru HotNews.ro, managerul interimar al Spitalului Sf Pantelimon.

Injectomatul ar fi trebuit să fie în priză, fiind alocat unui pacient care, între timp, a murit

Injectomatul ar fi trebuit să fie în priză, fiind alocat unui pacient care, între timp, a murit. Totuși, Jitianu spune că nu există nicio legătură între incidentul semnalat de asistentă și decesul pacientului.

„Pacientul a decedat ieri noapte, nu are nicio legătură una cu alta”, a spus managerul interimar de la Sf. Pantelimon, care a punctat că între presupusul incident semnalat de asistentă și deces sunt mai mult de 48 de ore.

Inițial, informația conform căreia o asistentă i-a semnalat managerului că un injectomat era scos din priză a fost prezentată de Digi24.

Dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon se află la Parchetul Tribunalului București.

Tribunalul București a emis, în 8 august, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile

Tribunalul București a emis, în 8 august, la propunerea procurorilor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru cele două doctorițe care sunt acuzate de Parchetul Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Ele sunt cercetate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare.

În dosarul deschis de procurori, marți a fost chemată la audieri și șefa Secției de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Sf. Pantelimon, Florina Pompilian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *