Prima pagină » Titlurile zilei » Încă o înregistrare bombă de pe camera de bord! O Tesla era la un pas să fie făcută praf, în centrul Iașului, de un individ care a depășit un tramvai pe linia dublă continuă: „A avut mare noroc”

Încă o înregistrare bombă de pe camera de bord! O Tesla era la un pas să fie făcută praf, în centrul Iașului, de un individ care a depășit un tramvai pe linia dublă continuă: „A avut mare noroc”

31 iul. 2024, 02:00, 13 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un vatman de la CTP Iași a fost martorul unui incident periculos pe o stradă din oraș, iar camera sa de bord a înregistrat totul. Un șofer a pus în pericol ceilalți participanți la trafic

Pe data de 28 iulie 2024, în jurul orei 14:00, un vatman de pe traseul 13 a văzut cum un șofer a evitat la limită un accident. Incidentul a avut loc chiar în intersecția de la blocul Tarom, când șoferul unui autoturism Dacia a condus nestingherit pe contrasens.

Camera de bord a vatmanului a surprins tot momentul

Vatmanul era la manșa unui tramvai GT4, pe traseul 13, Copou-Tătărași. Camera de bord a înregistrat momentul când un șofer a făcut o manevră riscantă și a depășit tramvaiul pe partea stângă, chiar pe contrasens. Vatmanul a observat Dacia cum venea dinspre Copou, pe la Fundație, iar când a vrut să facă stânga, spre Piața Unirii, a mers direct pe contrasens. Norocul său a fost că din față venea o singură mașină, iar șoferul a oprit complet ca să evite coliziunea. Pentru această manevră îi poate fi ridicat permisul de conducere.

„Veneam cu tramvaiul din Copou, coboram spre Piața Unirii, iar în intersecția de la blocul Tarom am văzut o echipă de la intervenții care lucra la linie și am încetinit, după ce m-am asigurat, am făcut stânga când deodată am observat o mașină în stânga mea care mergea pe contrasens. Din față venea o mașină, însă șoferul a observat că vine o Dacia din contrasens, în viteză. De fapt, șoferul respectiv venise din spatele meu, de la Fundație, iar el a făcut stânga pe contrasens. Nu înțeleg de ce a făcut această manevră periculoasă, de ce să îți pui viața așa în pericol, unde se grăbea? A avut mare noroc că era strada goală și nu mai aveam un tramvai în față”, povestește vatmanul.

Vatmanii se simt în pericol

Vatmanii nu se simt în siguranță când sunt pe traseu din cauza șoferilor care conduc prea agresiv și îi pun pe ceilalți participanți la trafic în pericol. În ultimele săptămâni, accidentele în care au fost implicate tramvaie au fost mai multe decât de obicei.

„Din păcate, mulți șoferi sunt foarte agresivi în trafic și au o atitudine sfidătoare față de noi, vatmanii. Nu degeaba în ultima vreme vedem prea multe accidente în care sunt implicate și tramvaie. Cum a fost acum câteva zile, în Copou, din cauza șoferilor, un tramvai trebuie să fie retras pentru o perioadă nedeterminată. Șoferii nu respectă, de multe ori, legislația și au impresia că, dacă o mașină se mișcă mai repede decât un tramvai, pot să facă ce doresc pe străzi. Este regretabil ce se întâmplă și sper că astfel de oameni se vor deștepta”, a mai precizat angajatul de la CTP.

După ce a luat parte la incident, vatmanul a verificat camera de bord ca să vadă dacă a fost înregistrat totul.

Comentarii
  • Ori soferul Daciei a avut un retard cognitiv din cauza AC-ului inchis din ratiuni de economie, ori e admirator al Gretei si a luat-o pe scurtatura din aceleasi ratiuni de economie, ca tot e la moda. Nu a mai semnalizat pentru ca ii consuma si mai mult bateria.
    Ar fi fost fain sa vedem cum 5000 de euro ruineaza vreo 60.000 euro.

  • 30k vs 7k. Are permisul anulat?

  • Poate o sa faca politia rutiera …cee….vaa…aaa..

  • Mare înregistrare. Ăla cu Tesla era oprit…
    Pe bune? Subiect de doi bani

  • Tudor Ciuhodaru

    Luat permisul pe 5 ani la bulanjiul care a depasit. Si apoi batut cu cureaua umeda la fundul gol. Minimum 35 minute.

  • Inregistrare „Bomba”… ce limbaj de ziarist meltean prost!

  • sa’i vedeti cu aia cu spring urile cu BGT ce kamicaze sunt prin oras cred ca e la masina e prea naravasa

  • „Vatmanii se simt in pericol”! Sa se faca ciobani. Ceilalti participanti la trafic se simt in siguranta, dar vatmanii nu.

  • catalin predoiu, angajat privat, minimul pe economie, posesor ARO

    astia cu electricele, impozit 0%, ca tesla nu e masina de lux, rca asigurare redusa enorm cu 95%, parcare gratuita… acum erau trei electrice, tramvai-vai-vai si doua superbitati electrice, una de lux si alta de nux

  • E manevră de frustrat cu spring. Ăștia au impresia că spring-ul e agil, încape între șine. Se lucra în zonă, trebuia să treacă pe banda 1, merită o pauză de câteva luni.

  • Poliția rutieră? Glumiți? La Iași nu există poliție rutieră, este o glumă condusă de unul Șoric…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *